Technologie Stichting STW

21 september 2004

Opening eerste ronde nieuw STW-programma Valorisation Grant

Vanaf vandaag is de eerste aanvraagronde voor STW Valorisation Grants geopend. De Valorisation Grant is een nieuw STW-programma naar voorbeeld van het Amerikaanse Small Business Innovation Research (SBIR) programma. Doel van dit programma is commercialisatie van de verworven kennis uit universitair onderzoek te bevorderen.

De Valorisation Grant is onderdeel van een gezamenlijke SBIR-Pilot door NWO, STW en TNO. De Pilot is in 2004 van start gegaan en heeft een looptijd van circa 4 jaar. Met de pilot willen de drie instellingen zicht krijgen op de doelmatigheid van SBIRachtige programmas binnen de Nederlandse publieke kennisinstellingen. Zijn de ervaringen positief, dan is het de bedoeling dat de Pilot wordt omgezet in een definitieve regeling. In het kader van de SBIR-Pilot stelt STW 3% van het totale STW onderzoeksbudget beschikbaar voor het Valorisation Grant programma. Voor 2004 komt dit neer op een beschikbaar budget van 1,3 miljoen euro.

Bijgesloten vindt u de richtlijnen voor het aanvragen van een STW Valorisation Grant. Alleen onderzoekers in dienst van universiteit (zowel in vast als tijdelijk dienstverband) kunnen als hoofdaanvrager een Valorisation Grant aanvraag bij STW indienen. Medeaanvragers kunnen in principe overal vandaan komen, zo ook uit het MKB.

STW heeft deze richtlijnen breed onder de universitaire onderzoekers en medewerkers verspreid. STW verzoekt u om binnen uw omgeving naar mogelijkheden te zoeken om een Valorisation Grant in te dienen. Daarmee helpt u ons om het Valorisation Grant-programma tot een succes te maken.

Voor vragen of opmerkingen kunt u zich richten tot: Wouter Segeth, tel. (030) 600 12 85, email: wouter@stw.nl Frank van den Berg, tel. (030) 600 12 91, email: frank@stw.nl.
---

TOP Laatste wijziging: 21-09-2004 Reacties naar: webmaster@stw.nl