Gemeente Oosterhout

Verslag vragenhalfuurtje 21 september 2004

De voorzitter
: "Dames en heren, ik open het vragenhalfuurtje. Ik vraag wethouder Gerbrands hier plaats te nemen en geef het woord aan de heer van Ginneken."

A. Vragen aan wethouder Gerbrands

De heer van Ginneken:
"Voorzitter, ik heb een vraag aan de wethouder. Bij een aantal flats in Slotjes zijn containerparken verschenen, die te groot zijn voor de behoefte van de bewoners en afvaltoerisme uitlokken. Mijn vraag is, is het u bekend dat dit soort afvalbakken op dit moment in Breda worden verwijderd en hoe is de besluitvorming tot stand gekomen? Is er overleg geweest met de bewoners en hoe is dit uit kostenbeheersing te verantwoorden?

De voorzitter:
"Wethouder Gerbrands."

Wethouder Gerbrands:
"Dank u wel voorzitter. Het bijzondere geval wil, dat u degene bent die nu de vraag stelt, maar dat half augustus uw collega Kouwelaar mij al met een mail bejegend met dezelfde vragen en die vragen zijn inmiddels als het goed is aan hem beantwoord. Maar klaarblijkelijk doet u het anders en wilt u het in de openbaarheid nog een keer horen. Dat wil ik met alle plezier doen, maar ik vermeld dat omdat dat ook de juiste gang van zaken is. Het is zo, dat we inderdaad daar centrale plekken zouden hebben moeten realiseren. U hoort aan wat ik zeg, dat ik voorzichtig ben. Het is zo, dat niet op voorhand dit altijd in overleg met de bewoners is gegaan, dat is al in een vroeg stadium geconstateerd. Er is dan ook op korte termijn overleg belegd met de bewoners van de wijk en dat overleg is mij medegedeeld, vindt plaats donderdag 23 september a.s. en op dat moment zal dit dan dook verder worden afgestemd. Daar voeg ik aan toe, dat de afvalcontainers zoals ze daar staan u zegt Breda heeft deze inmiddels verwijderd, omdat zij van mening waren dat ze op de verkeerde plekken stonden aan de andere kant ziet u dat bij het ontwikkelen van dit soort bijzondere plekken waar afval wordt ingezameld, dat het ontzettend snel gaat en men steeds tot nieuwere en andere initiatieven komt."

De voorzitter:
"Dat is voldoende, mijnheer van Ginneken? Nog een toelichtende vraag? Neen? Dan geef ik het woord aan de heer Claasen."

De heer Claasen:
"Voorzitter, ik wil even vragen hoe het staat met de riolering die we aan gaan leggen in het buitengebied. Per 1 januari moet dit verwezenlijkt zijn en we zien nog helemaal niets gebeuren. Is er bekend waneer dit een aanvang gaat nemen en is het bekend of ze daar met Nieuwjaar mee klaar zijn?"

Wethouder Gerbrands:
"Afgelopen dinsdag heeft het college toestemming gegeven om het krediet dat door u is verstrekt om dat werkelijk te gaan opnemen en uitvoeren. Dat gaat 1 oktober gebeuren, maar we hebben ook gezegd, op het moment dat het in de raad behandeld werd, mochten wij de fatale datum van 1 januari gaan overschrijden, dan moeten wij contact hebben met de waterbeheerder. Dat is er inmiddels geweest en op het moment dat wij aanvangen tot aan de periode dat alles ononderbroken kan worden aangelegd, zou het net over januari heen zijn. U weet nog beter dan ik, waarschijnlijk, dat er ook een aantal niet werkbare dagen zullen zijn, dus het is zo, dat we gedoogd tenminste tot 1 maart in de huidige vorm van riool mogen doorgaan, maar we streven er naar om dit echt zo snel mogelijk te realiseren. Te uwer informatie we beginnen met Oosteind en daarna wordt de planning gemaakt en uiteindelijk is mij gezegd, dat Dorst de laatste in de rij is. Dit is een toevoeging mijnerzijds."

De voorzitter:
"Voldoende mijnheer Claasen?"

De heer Claasen:
"Wij maken ons ongerust, dat we boetes zouden oplopen als we niet tijdig klaar zijn."

Wethouder Gerbrands:
"Nog even een opmerking. U zegt er is niets aan gedaan, maar het voorwerk ligt echt in overleg met bewoners. Er is op niveau overlegd dat men in ieder geval, mocht het later worden, dat hoort en iedereen krijgt drie dagen voordat er aangevangen wordt met het werk ook echt bericht. Dat wilde ik nog even toevoegen."

Voorzitter:
"Dank u wel, dan sluit ik hierbij het vragenhalfuurtje. Om half acht gaan wij door met de vergadering."
Mutatiedatum 04/10/2004
25/12/2004