Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Veilig betalen via Internet is momenteel een hot topic in diverse media. Momenteel bestaan er verschillende standaarden naast elkaar, waarbij een aantal initiatieven ook alweer stoppen met het aanbieden van hun diensten. Daarnaast bestaan er vanuit het Nederlandse bankwezen plannen voor de oprichting van een nieuwe Nederlandse betaalstandaard medio 2005.

Wij willen u erop wijzen dat er al een zeer succesvol - en uiterst veilig - online betaalsysteem bestaat; PayPal, met meer dan 50 miljoen leden verspreid over 45 landen wereldleider op het gebied van online betalingen. Om een indicatie te geven: in het tweede kwartaal van 2004 verzorgde de onderneming online betalingen voor een totaalbedrag van $4.4 miljard.

In Nederland maakt PayPal, na de integratie met eBay.nl, momenteel een sterke groei door. Voor de integratie in juni 2004 was het bij ongeveer 15% van de aangeboden objecten al mogelijk om via PayPal te betalen. Inmiddels is dat percentage gestegen tot 50%. Ter verduidelijking: op eBay.nl staan dagelijks meer dan 140.000 objecten te koop.

PayPal is onderdeel van eBay, maar een geheel zelfstandig opererend bedrijf. Dit houdt in dat PayPal ook open staat voor samenwerking met andere Nederlandse online retailers en dus in principe voor alle online betalingen gebruikt zou kunnen worden.

Indien u meer informatie wilt over PayPal of eBay, bijvoorbeeld via een gesprek met een van de woordvoerders, dan kunt u contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Dennis Doodeman, Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 45
E-mail: