Ingezonden persbericht


21 september 2004

Best presterende Nederlandse aandelen geselecteerd voor nieuw beleggingsfonds van Henderson

Henderson Global Investors heeft haar Horizon assortiment uitgebreid met een nieuw Europees aandelenfonds, het European Equity Dividend Fund. Het fonds wordt deze week geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Luxemburg.

De portefeuille bestaat uit ongeveer 50 aandelen die zijn geselecteerd op hun vermogen om naast het bieden van vermogensgroei, een hoog en stabiel dividend te genereren. Het fonds omvat onder meer ABN Amro, DSM en Rodamco.

Het fonds heeft als doel de MSCI-benchmark met meer dan 1% te overtreffen en biedt daarnaast uitzicht op kapitaaltoename met een relatief gering risico. Het fonds wordt beheerd door John Botham en Samantha Monk, twee vooraanstaande specialisten van Henderson op het gebied van Europese aandelen. Samen hebben zij meer dan 20 jaar ervaring in het beheren van Europese aandelenportefeuilles.

Ter toelichting van het fonds zegt Samantha Monk: "Dividend maakt een belangrijk deel uit van de totale aandelenopbrengsten en het is aangetoond dat ondernemingen die een hoog en stabiel dividend uitkeren, beleggers op de lange termijn betere resultaten kunnen bieden in combinatie met een geringere volatiliteit. De trend om te zorgen voor een efficiëntere kapitaalstructuur stelt bedrijven in staat een hoger dividend uit te keren."

Henderson Horizon is een open-end beleggingsmaatschappij en een in Luxemburg geregistreerd SICAV-fonds. Het fonds bestaat uit 16 subfondsen die zorgen voor een goede spreiding van aandelen- en obligatiebeleggingen, elk met een eigen risicotolerantie.

-einde-

Neem voor persvragen contact op met:

Henderson Press Office: +44 (0) 20 7818 4222 pressoffice@henderson.com

Achtergrondinformatie voor redacteuren:

Henderson Global Investors
Henderson Global Investors is een vooraanstaand vermogensbeheerder met een breed assortiment beleggingsproducten en -diensten aan institutionele en particuliere beleggers in Azië, Europa en Noord-Amerika. Henderson beheert circa E 100 miljard (per 31 december 2003) aan activa en heeft wereldwijd meer dan 800 mensen in dienst.


---- --