Gemeente Heusden


Provincie handhaaft besluit tot weigering verklaring van geen bezwaar voor verplaatsing Landbouwmechanisatiebedrijf H. van Hulten 21-9-2004

Onderzoek gemeenteraad wordt verder afgerond
Al geruime wordt er gesproken over de vestiging van Landbouwmechanisatiebedrijf van Hulten langs de Wolput in Vlijmen. Het huidige bestemmingsplan staat hier geen bebouwing toe. Vandaar dat de raad een procedure heeft opgestart om te komen tot vrijstelling van het bestemmingsplan.

Niet uitsluitend de gemeente bepaalt of deze vrijstelling wordt verleend. Ook de provincie moet hierover een uitspraak doen. Een dergelijke uitspraak heet een verklaring van geen bezwaar. Op 6 april 2004 heeft de provincie deze verklaring geweigerd. Naar aanleiding van een bezwaar hiertegen heeft de provincie haar besluit opnieuw overwogen. Men heeft echter besloten de bezwaren ongegrond te verklaren en het besluit tot weigering van de verklaring van geen bezwaar voor het verplaatsen van het genoemde
landbouwmechanisatiebedrijf te handhaven. De belangrijkste redenen voor de provincie om geen medewerking te verlenen zijn dat het plan in strijd is met het Streekplanbeleid en een dergelijk bedrijf, ook op grond van het uitwerkingsplan Waalboss, thuis hoort op een bedrijventerrein zoals bijvoorbeeld bedrijvenpark t Hoog.

Dit besluit van de provincie staat los van het onderzoek dat door de gemeenteraad is opgestart. Het onderzoek zal gewoon verder worden afgerond.