Gemeente Hengelo

Meningen verdeeld over toekomst Hengelo

Bezoekers laten reacties achter op website

De website www.hengelo2030.nl is de afgelopen week goed bezocht. De site werd zon 1500 keer bezocht. Ruim 150 bezoekers deden mee aan de poll. Bijna 60 procent stemde voor een superdorp en ruim 40 procent koos voor een bruisende stad. Op de stelling werd door 35 personen gereageerd.

De stelling waarop gereageerd kon worden luidde: Hengelo, Enschede, Almelo en Borne zijn in 2030 met elkaar vergroeid. Van Almelo tot en met Enschede is het één grote huizenzee!. Daarop kwamen reacties op de site, die samenvattend luidden:

* "Het samengaan van de verschillende woongebieden is onoverkomelijk",

* "Een verschrikkelijke gedachte. Geef meer ruimte aan natuur en groen",

* "Hengelo, laat je niet laten opslokken door Enschede. We lopen al te veel achter op deze buurgemeente. Onderneem meer om Hengelo op de kaart te zetten en ga de strijd aan met Enschede. Minder praten en meer doen."

* "Hengelo moet een plek blijven waar je rustig kunt wonen. Hengelo, blijf een gezellig dorp!"

Wethouder Guido Weber reageerde gisteren op de stelling en reacties: "De titel van de Strategische Visie van de Netwerkstad Twente luidt: (Inter)nationaal stedelijk netwerk in het groen. Dat is niet voor niets, want we willen graag een goede balans houden tussen verstedelijking en groen. Dat is de kracht van Twente. We willen gezamenlijk de middengebieden tussen Hengelo en Enschede (Driene en Tweckelo) en tussen Almelo en Borne (Zendersche Es) groen houden. Bovendien is de kern van de Netwerkstad Twente samenwerking met behoud van eigen identiteit. Elke gemeente heeft zijn eigen profiel en eigen voorzieningen. Hele bijzondere voorzieningen, zoals bijvoorbeeld het FBK-stadion, de ijsbaan en het Muziekkwartier, zijn er voor heel Twente en we werken er gezamenlijk aan om die te realiseren."

Nieuwe poll en stelling:

De poll voor deze week luidt:

Het centrum van Hengelo is in 2030:


- herkenbaar, gezellig en compact


- stedelijk met spraakmakende architectuur


- een levendig uitgaanscentrum

Aan de hand van de volgende zinsnede wordt gelegenheid gegeven om te reageren: "In 2030 bezoek ik het centrum van Hengelo omdat"