Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


Extra politie voor korps Flevoland

22 september 2004

Minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) geeft de regiopolitie Flevoland toestemming en geld om de formatie van het korps te handhaven op 998 politiemensen. Daarbovenop mag het korps 50 aspiranten afkomstig van Defensie in dienst nemen, in plaats van de 40 die al eerder waren toegezegd. Afgesproken is dat de extra politiecapaciteit zo veel mogelijk in Almere wordt ingezet.
---

Zonder deze toestemming zou het korps gezien het beschikbare geld moeten krimpen naar 829 mensen, maar dat is niet verantwoord gezien de sterke groei van het aantal inwoners van de provincie Flevoland de afgelopen jaren, en de veiligheidsproblemen die daarmee gepaard gaan.

Met deze afspraak overbrugt minister Remkes de periode tot de herziening van het landelijke verdeelsysteem voor politiebudgetten. In 2005 zal er duidelijkheid zijn over die herziening, zodat het nieuwe systeem per 2007 kan worden ingevoerd. Naar verwachting zal het korps Flevoland onder het nieuwe systeem groeien ten opzichte van de huidige, officiële sterkte van 829.

Hoeveel geld het korps precies voor de extra formatie krijgt, zal in de loop van 2005 en 2006 in overleg worden vastgesteld.
---

---

---

---