Metaalunie


Mkb-metaal blij met extra investeringen vmbo en mbo 21-9-2004
.
Het kabinet geeft extra geld aan het beroepsonderwijs. In het kader van de kenniseconomie is deze investering nodig en verantwoord. Dat stelt de Koninklijke Metaalunie in een reactie op de Miljoenennota 2005.

Extra middelen voor het mbo zijn absoluut noodzakelijk. De Metaalunie steunt de regering daarin van harte. Met name de invoering van een nieuwe diplomastructuur en de ontwikkeling van een examenmethodiek voor vernieuwde (h)erkenbare diploma's zijn nodig.

In het vmbo is er nog ruimte voor verdere verbetering door méér uit te gaan van competenties gericht op het behalen van een erkend vakdiploma en door de aansluiting van het vmbo op het mbo te verbeteren. De leer-loopbaan van de leerling moet daarbij maatgevend zijn.

Een kanttekening plaatst de Metaalunie bij de plannen voor het hbo. De ontwikkeling van medewerkers in de mkb-metaalbedrijven mag niet belemmerd worden door een leeftijdsgrens van dertig jaar. Ook ná hun dertigste moet deelname aan een duale leerweg (werken en leren tegelijkertijd) mogelijk blijven om een grotere deskundigheid te verwerven.
Reageren: gerven@metaalunie.nl