Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Hoogeveen 21-09-2004

Geen voorrang
SMILDE Een 16 jr. bromfietser uit Hoogersmilde raakte dinsdagmorgen licht gewond bij een aanrijding met een auto. De jongen reed over de Tramweg. Op de kruising met de Evert Hendriksweg verleende een 57 jr. automobilist uit Smilde hem geen voorrang. De jongen raakte licht gewond. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn bromfiets raakte behoorlijk beschadigd.

Bromfietser naar ziekenhuis
EMMEN Een 25 jr. man uit Emmen is dinsdagmorgen naar het ziekenhuis vervoerd omdat hij gewond was geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Hondsrugweg met de Wenning in Emmen. De man negeerde op de kruising een rood verkeerslicht en kwam daardoor in botsing met een auto bestuurd door een 25 jr. vrouw uit Emmen.

Politie houdt dieven aan
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen hield dinsdagmorgen twee mannen van 39 en 41 jr. uit Amsterdam en Meppel aan op verdenking van diefstal. Een getuige meldde dat er op het Mauritsplein in Hoogeveen spullen in een bestelauto werden geladen. De politie trof de auto met de beide mannen aan. In de auto lagen meerdere kabelgoten afkomstig van het terrein van de voormalige Mauritshof. Beide mannen zijn na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld. De eigenaar van de gestolen kabelgoten deed aangifte. De man uit Meppel werd echter direct weer aangehouden omdat hij nog een geldboete moet betalen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.