Ryanair

News Release

21.09.04

RYANAIR KONDIGT VIER NIEUWE ROUTES AAN

Grote uitbreiding in Spanje en eerste dagelijkse vlucht naar Portugal

Ryanair, Europa's Nr. 1 low fares airline heeft vandaag vier nieuwe routes aangekondigd van Londen Stansted naar Spanje en Portugal. Deze nieuwe routes zullen starten tussen 2 november 2004 en 25 februari 2005 en geven consumenten een nog grotere keuze tegen dezelfde lage Ryanair tarieven. Het totaal aantal Ryanair routes vanaf Londen Stansted komt hiermee op 78. Vanaf Londen wordt er lijnvluchten onderhouden naar 12 verschillende luchthavens op het Iberische schiereiland.
Van Londen Stansted Begindatum
Valencia 2 Nov
Almeria 19 Jan
Seville 25 Feb
Porto 19 Jan

Bij het bekend maken van de nieuwe routes zei David Gering, Directeur Ryanair Benelux:

"In november 2002 openden we onze eerste route naar Spanje. Met deze nieuwe routes is Ryanair de maatschappij die de meeste Spaanse luchthavens rechtstreeks met Londen verbindt. We zijn verheugd dat we nu ook onze eerste lijndienst tussen Londen en Portugal kunnen aankondigen met twee dagelijkse vluchten naar Porto, de tweede grote stad van Portugal. Dit jaar zal Ryanair 4 miljoen passagiers vervoeren op de routes naar Spanje. Voor komend jaar verwachten we dat dat aantal zal stijgen naar 5,5 miljoen passagiers."

"Twee van deze routes, Valencia en Almeria, zijn ook al aangekondigd door Easyjet, maar net als in Barcelona, Gerona, Reus en Santander zullen we de concurrentiestrijd aangaan. Alleen met Ryanair genieten consumenten van de laagste tarieven en de beste stiptheid. Het gemiddelde tarief van Easyjet is meer dan 60% hoger dan dat van Ryanair en dat met een stiptheid die al meer dan 100 opeenvolgende weken slechter is dan die van Ryanair."

"Deze fantastische nieuwe Spaanse en Portugese routes zijn vanaf nu te boeken op www.ryanair.com vanaf een ongelooflijke £3.99 (exclusief belasting). Met deze fantastische prijzen raden we onze klanten aan om zo vroeg mogelijk te boeken omdat de vraag naar deze tickets enorm zal zijn."