Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.


P E R S B E R I C H T


21 september 2004


Onderwerp: Politie onderzoekt brandstichting


De politie in de regio Noord- en Oost-Gelderland heeft een team van rechercheurs geformeerd die de brand bij een installatiebedrijf aan de Nagelpoelweg onderzoekt. Inmiddels heeft het team contact gehad met politieregio's waar in het verleden politievoertuigen bij politiebureaus in brand zijn gestoken. Het aantal beschadigde voertuig is vastgesteld op 55.


Bij de brand die vanmorgen bij een installatiebedrijf aan de Nagelpoelweg heeft gewoed blijken in totaal 55 voertuigen van diverse politieregio's en de Koninklijke Marechaussee te zijn beschadigd.


Even na 03.00 uur kwam er een brandmelding voor het bedrijf waar communicatieapparatuur voor de verschillende hulpverleningsdiensten wordt ingebouwd. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur binnen 45 minuten onder controle. Bij de brand raakte één brandweerman licht gewond.


Direct was duidelijk dat het om brandstichting ging omdat naast de brand in het pand ook diverse buiten het bedrijf staande politieauto's in brand waren gestoken.


Nadat de brandweer haar bluswerkzaamheden had beëindigd is de technische recherche haar onderzoek gestart.


Bij een eerste opgave ging men uit van 40 beschadigde dan wel volledig verbrande auto's en motoren, nu is duidelijk, dat er 55 voertuigen door de brand.beschadigd zijn. De schade aan het pand en de inboedel wordt op 5 a 10 miljoen euro geschat.


Een team van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland is een uitgebreid onderzoek gestart. Er is inmiddels contact geweest met diverse politieregio's waar politieauto's bij politiebureaus in brand zijn gestoken.


De politie vraagt mensen die iets kunnen melden wat in verband met deze brand kan worden gebracht contact op te nemen met de politie Apeldoorn via 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

Anton de Ronde


---- --