3 e persbericht van dinsdag 21 september 2004

Eindhoven 21-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

Dinsdagmiddag is in een woning aan de Edisonstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De 39-jarge bewoner had 164 hennepplanten op de eerste etage en in zijn schuur staan. Met de elektriciteit was geknoeid. Er waren inmiddels al draden in de meterkast gesmolten en doorgebrand, zo constateerde controleurs van het energiebedrijf. In de woning vond de politie ook nog gedroogde hennep en een weegschaal. De hennep is vernietigd en alle materialen zijn in beslaggenomen. Tegen de eigenaar van de kwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Beroving

Maandag rond 14.30 uur is in de Torenstraat een jongen van zeventien uit Bakel beroofd van tien euro. De jongen wilde gaan pinnen bij een geldautomaat aan de Torenstraat. De automaat was buiten werking en de jongen liep naar zijn fiets terug. Hij werd toen door een man van achteren beetgepakt en met een mes bedreigd. De jongen moest zijn portemonnee afgeven. De dader nam er ongeveer tien euro uit en gooide de portemonnee daarna weg.

Helmond: Schooljeugd op de bon

Dinsdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Deurneseweg. De politie lette speciaal op het verkeersgedrag van de schooljeugd. Er zijn zes fietsers bekeurd omdat ze door rood reden.

Eersel: Verkeerscontrole

Dinsdag tussen 16.30 en 18.30 uur heeft de politie op de N397 een verkeerscontrole gehouden waarbij speciaal gelet werd op het rijden door rood. Er zijn drieëntwintig automobilisten bekeurd.