Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 21 september 2004

Op vrijdag 17 september en dinsdag 21 september 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Conceptmeerjarenbegroting 2005
Het college heeft de productraming 2005, programmabegroting 2005 en de bijlagen Begroting 2005 vastgesteld. De wethouder financiën wordt gemachtigd tot het aanbrengen van de laatste tekstuele wijzigingen in de genoemde boekwerken.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte en raadsvergadering.]

Vaststellen Welzijnsjaarprogramma 2005
Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit tot vaststelling van het Welzijnsjaarprogramma 2005 vastgesteld, inclusief de adviezen op de ingediende bedenkingen. [Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening en raadsvergadering.]

Aanbiedingsbrief begroting 2005
De begrotingsboeken worden met een brief aan de raadsleden aangeboden. Het college stelt de aanbiedingsbrief vast.

Concept algemene verordening recreatiegebied Hitland Het college heeft kennisgenomen van de conceptverordening voor het recreatiegebied Hitland, opgesteld door het dagelijks bestuur van het Recreatieschap. Het college sluit zich aan bij de reactie van Nieuwerkerk aan den IJssel die onder andere opmerkingen heeft gemaakt over de handhaving van de verordening. Verder wijst het college nog op het ontbreken van een bezwaarprocedure bij het weigeren van een ontheffing of vergunning.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Verhuur van grond aan Petit Restaurant Schollebos Het college heeft besloten tot het aangaan van een huurovereenkomst voor de huur van 40 m2 voor het terras van Petit Restaurant Schollebos aan de Bermweg 133. De overeenkomst wordt aangegaan voor 5 jaar, tot 31 december 2008. De terrasvergunning wordt voor dezelfde periode verstrekt.

Rapportage projectsubsidie per 1 juli 2004
Het college heeft kennisgenomen van de rapportage projectsubsidie per 1 juli 2004.

Uitbreidingsplan C1000 Wingerd
Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan het verder uitwerken van de uitbreidingsplannen van Schuitema, betreffende de C1000 supermarkt aan de Wingerd 251-253.

Gunning Europese aanbesteding graffitiverwijdering Het college gunt de opdracht voor de verwijdering van graffiti voor een periode van drie jaar aan City Service Nederland. De burgemeester machtigt wethouder Keuzenkamp om het contract te ondertekenen.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Vaststellen beleidsregels langdurigheidstoeslag in verband met invoering Wet werk en bijstand
Het college heeft de notitie vastgesteld over de beleidsregels voor de langdurigheidstoeslag. Deze notitie is gemaakt in verband met de invoering van de Wet werk en bijstand. De Cliëntenraad Sociale Zaken wordt over dit besluit geïnformeerd.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening.]

Planontwikkeling Task-force Woningbouwprojecten Wormerhoek, Hoofdweg vak M en Hoek Bermweg/Capelseweg
Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de plandocumenten voor de Task-force Woningbouwprojecten Wormerhoek, Hoofdweg vak M en Hoek Bermweg/Capelseweg vast te stellen en kennis te nemen van de globale planuitwerkingen voor deze projecten. De raad wordt tevens voorgesteld om voor deze projecten de vrijstellingsbevoegdheid artikel 19 WRO aan het college te delegeren.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling en gemeenteraad.]

Startnotitie ISV-subsidie Studie potenties Hoofdweggebied Het college heeft besloten de raad voor te stellen de startnotitie Studie potenties Hoofdweggebied vast te stellen en een bedrag van 45.378,-- beschikbaar te stellen uit het fonds Capelle 2020 voor het laten uitvoeren van een onderzoek naar de potenties van het Hoofdweggebied. Dit terrein is verdeeld in verschillende vakken, waardoor de structuur onduidelijk is en het gebied er rommelig uitziet. Het college wil de wegenstructuur aanpassen om de onderlinge verbondenheid te verbeteren en het gebied aantrekkelijker te maken.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte en raad.]

Beleid ten aanzien van grondwater
Het college heeft kennisgenomen van de ambtelijke notitie en besloten daarop terug te komen zodra meer bekend is over het in te voeren landelijke beleid.