Nederlands Uitgeversverbond

Uitnodiging voorlichtingsbijeenkomst 'Consequenties herziene Auteurswet'

Aan de afgevaardigden van het NUV
en van de Groepen en aan de
overige lezers van Copyright Notice

Amsterdam, 10 augustus 2004

Uitnodiging voorlichtingsbijeenkomst Consequenties herziene Auteurswet op woensdag 22 september 2004 in het Planetarium Gaasperplas te Amsterdam Zuidoost

Geachte mevrouw, mijnheer,

Het Nederlands Uitgeversverbond organiseert op woensdag 22 september aanstaande in het Planetarium Gaasperplas te Amsterdam Zuidoost een voorlichtingsbijeenkomst over de wijzigingen in de Auteurswet per 1 september 2004 en over de consequenties voor uitgevers die daaruit voortvloeien (routebeschrijving vindt u op www.planetarium.nl). U bent welkom vanaf 13.00 uur en aan het eind van de bijeenkomst, rond 17.00 uur kunt u bijpraten tijdens de afsluitende borrel.

Onder begeleiding van een deskundigenpanel, bestaande uit mr R. Chavannes, mr M.J. Frequin, mw. mr F. Vening en Professor mr D.J.G Visser, worden de voor uitgevers relevante wijzigingen in de Auteurswet besproken en krijgt u aanwijzingen hoe daarmee om te gaan. Aan de orde komen onder meer het verruimde citaatrecht, de aangepaste onderwijsexceptie, de nieuwe gebruiksrechten voor bibliotheken, het gebruik van reproducties van beeldende kunst, downloaden en deeplinken en de nieuwe regeling voor knipselkranten en diensten. Alle deelnemers krijgen ter plekke een documentatiemap.

De bijeenkomst is gratis en exclusief voor leden van het NUV en is bestemd voor alle uitgevers en medewerkers voor wie het van belang is up-to-date te zijn met de nieuwe ontwikkelingen in het auteursrecht. Enige basiskennis van auteursrecht is wel aanbevolen.

Inschrijven is verplicht. In verband met de voorbereiding graag zo spoedig mogelijk het inschrijfformulier volledig ingevuld retourneren, in ieder geval vóór 8 september aanstaande. Wij zien u graag op 22 september aanstaande.

Met vriendelijke groet en hoogachting,

mr M.J. Frequin
Secretaris Juridische Zaken