STICHTING SCHRIJVEN

Levensverhalen schrijven op 50PlusBeurs Utrecht

Op 22, 23, en 24 september tussen 14 en 15 uur organiseert Stichting Schrijven een schrijftraining Levensverhalen op de 50PlusBeurs in Utrecht. De training wordt gegeven door Marijke Hilhorst. De schrijftraining is gratis (let op: de toegang tot de hele beurs kost E 15,-).
Inschrijven voor de schrijfles via www.schrijven.org of 020-625 4141.

Levensverhalen: 50Plussers zitten er midden in. Hun voorouders leven nog, hun nakomelingen zijn er al. Hun interesse gaat uit naar hun eigen geschiedenis en die van hun familie. Verhalen opsporen, zolang de bron nog bestaat, en vastleggen om door te geven. Wie dit altijd heeft willen doen, maar er nooit aan kon beginnen, kan nu inspiratie opdoen en een goede start neerzetten.
Lees ter voorbereiding tijdschrift Schrijven nr. 2 (2004) met de workshop-op-papier 'autobiografisch schrijven'. 'Misverstand nummer één: alleen tragische levens zijn de moeite waard om over te schrijven.' (Te bestellen via www.schrijven.org.)

Schrijftrainster Hilhorst is redacteur van Elsevier en auteur van bekende boeken als 'Wie schrijft, blijft' en 'De vader, de moeder en de tijd: familiekroniek'. Voorjaar 2005 verschijnt haar nieuwste boek: 'Vroeger voor later, handleiding voor het schrijven van familiegeschiedenis'.

Stichting Schrijven is het landelijk kenniscentrum voor creatief schrijven. Het verspreidt informatie voor schrijvers en dichters met ambitie. Bekendste producten en diensten zijn:

- tijdschrift Schrijven, 'van passie tot publicatie': alles over creatief schrijven

- Handboek voor schrijvers, hulp bij de praktische kanten van het schrijfproces en de weg naar publicatie

- website www.schrijven.org met een uitgebreide helpdesk, bestelpagina's voor tijdschrift en boeken, talloze links naar de wereld van het schrijven

- speciale projecten: Nederlandse Schrijfdag, Jong dichttalent, Grenzeloos schrijven

Tijdschrift Schrijven
van passie tot publicatie, het vakblad over creatief schrijven; verschijnt 6 x per jaar
jaar 8 nummer 4, augustus/september 2004;
losse verkoop E 4,75; abonnement E 25 per jaar
Uitgever: Stichting Schrijven; te bestellen via (0031)20-625 4141 en www.schrijven.org;
los te koop bij boekhandels in Nederland en Vlaanderen (zie http://www.schrijven.org/tijdschrift.html)

25)+ + + Opmerking voor de redactie,