Universiteit van Amsterdam

Tinbergens ideeën over wereldvrede en economie

Symposium Economie


woensdag 22 september 9.15 uur

Tien jaar na het overlijden van de econoom Jan Tinbergen vindt het symposium Will the 21st century be more peaceful? plaats over Tinbergens ideeën over vrede en veiligheid. 's Morgens spreekt prof. dr. Dietrich Fischer, die samen met Jan Tinbergen het boek Warfare and welfare schreef, over de versterking van de Verenigde Naties. Dr. Mansoob Murshed, de eerste houder van de Prins Claus-leerstoel voor ontwikkelingsvraagstukken, en prof. dr. Louk de la Rive Box, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties, reageren hierop. 's Middags staan Tinbergens ideeën over de toekomst centraal, zoals hij die heeft vastgelegd in het paper Entering the Third Millennium dat hij enkele jaren voor zijn dood schreef. De visie van columnist Robbert Bodegraven op deze ideeën vormt de aftrap van de middag, gevolgd door een discussie met vertegenwoordigers van politieke jongerenpartijen.

Het symposium wordt georganiseerd door de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam, de Vereniging voor Economie en Vrede, Stichting Oikos en Stichting Kerk en Wereld.


Locatie: Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam.

Toegang is gratis, lunch (na opgave) is ¬ 8,-.

Meer informatie: Stichting Oikos, Janine Huisman, Postbus 19170, 3501 DD Utrecht, telefoon 030-236 1500, e-mail j.huisman@stichtingoikos.nl