Ingezonden persbericht


Persbericht

BBC ONE en TWO medio september:

September 2004

I dream

BBC ONE, woensdag 22 september, 17.35-18.00 uur

In 'I dream' zien we het verhaal van een groep getalenteerde jonge mensen die hun familie, vrienden en het normale leven achter zich laten om de zomer door te brengen op de Avalon Heights School.

Avalon Heights is geen gewone school. Deze bijzondere en soms magische plek bereidt getalenteerde kinderen voor op een leven als superster. In de serie gaan muziek, romantiek, inspiratie en vriendschap hand in hand. Ook de leden van de bekende popgroep S Club 8 behoren tot de leerlingen van deze school.

In de eerste aflevering ontvangen Amy, Felix, Ollie, Natalie en Khush een gouden dvd met een uitnodiging om de zomer door te brengen op Avalon Heights. Het is een droom die uit komt. Maar wanneer ze aan het werk gaan onder het toezicht van professor Thoone, slaat de twijfel toe. Zijn ze wel goed genoeg voor Avalon Heights, kunnen ze voldoen aan de eisen van professor Thoone? Waarom zijn zij uitverkoren boven miljoenen andere getalenteerde kinderen?

Amy wordt gespeeld door Rachel Harvey, Felix door Matt Di Angelo, Ollie door George Wood, Natalie door Lorna Want, Khush door Helen Kurrup, professor Thoone Christopher Lloyd en S Club 8 door zichzelf.

Bank Of Mum And Dad

BBC TWO, dinsdag 21 september, 21.00-22.00 uur

Stel je voor, een hele week kun je je zuur verdiende centen niet uitgeven zonder toestemming van je ouders. Deze nachtmerrie is het thema in het nieuwe programma 'Bank Of Mum And Dad'.

De persoonlijke schulden in het Verenigd Koninkrijk lopen ontzettend snel op. De groep met de grootste schulden is de huidige generatie 25- tot 35-jarigen. Zij hebben een champagne-levensstijl met een bierbudget - en vaak zijn het de ouders die daar uiteindelijk voor opdraaien.

Zes vrijwilligers gaan hun slechte uitgavenpatroon voorgoed veranderen. De schuldenaars, die het ouderlijk nest allang verlaten hebben, gaan een week lang intensief samenleven met hun ouders. Ze gaan weer thuis wonen en de ouders krijgen controle over elke cent die zij verdienen.

In de eerste aflevering maken we kennis met Dawn Murphy en Richard Holford, een jong stel uit Warrington. Samen hebben ze een inkomen van £ 25.000,- per jaar. Dat zou genoeg moeten zijn om van te kunnen leven, maar daarnaast hebben ze ook nog een schuld van £ 25.000,- en vier hongerige monden om te voeden. Op dit moment lopen de schulden steeds meer op.

Het stel droomt ervan om binnen negen maanden te trouwen, maar op dit moment is elke dag is een gevecht om van de schulden af te komen. Samen met financieel adviseur Lawrence Gold, hebben Dawn en Richard een week om hun uitgavenpatroon te verbeteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht