Gemeente Stein


Cliëntenraad draait proef met spreekuur
10-09-2004

Uit een enquête is gebleken dat cliënten van de gemeentelijke Sociale dienst behoefte hebben aan een onafhankelijk spreekuur. Cliënten weten dat de cliëntenraad bestaat en willen er graag mee in contact komen. De cliëntenraad gaat daarom drie keer proefdraaien met het spreekuur, daarna wordt geëvalueerd.

Wat houdt het spreekuur in
De cliëntenraad is aangesteld om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan het College van B&W in Stein, over sociale zaken en de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG).

Het doel van het spreekuur is om in contact te komen met cliënten. Vooral om het stuk 'ongevraagd advies geven' nog beter te kunnen invullen. Via het spreekuur wil de cliëntenraad er achterkomen wat er leeft bij cliënten en wat ze bezig houdt.

Mochten er bij de cliëntenraad herhaaldelijk dezelfde signalen afgegeven worden, dan kijkt men hier naar. Dit kan leiden tot een advies aan het College van B&W. Het is niet de bedoeling dat de cliëntenraad klachten in behandeling neemt. Hiervoor wordt men doorverwezen naar de klachtenregeling.

Spreekuren
Het eerste spreekuur is op 22 september 2004, de andere volgen op 20 oktober en 17 november van dit jaar. Een afspraak maken is niet noodzakelijk, maar kan wel op nummer 046 4338887.

Het spreekuur vindt plaats van 18.30 tot 20.00 uur in het kantoor van Stichting Platform Gemeentelijke Gehandicaptenbeleid. Het kantoor is gevestigd aan Heerstraat Centrum 12a in Stein (ingang "De Stevel"). Deze locatie is toegankelijk voor minder validen.