Gemeente Haarlem


13 september 2004
Sector Stedelijke Ontwikkeling
Heleen van Loenen, communicatieadviseur
023-5113580
h.loenen@haarlem.nl

Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoonx
E-mail


OFFICIELE BOUWHANDELING IKEA VESTIGING
'IKEA krijgt kleur in Haarlem'

De gemeente Haarlem en IKEA B.V. Nederland nodigen u uit om aanwezig te zijn bij het verrichten van de officiële bouwhandeling voor de IKEA vestiging in Haarlem op woensdag 22 september om 15.30 uur.

Wethouder B.F. Martini (portefeuille Economische Zaken, Toerisme en Recreatie, Natuur en Landschap) zal speechen en de officiële handeling verrichten. Dit gebeurt tussen 15.45 en 16.00 uur. Daarna is zij nog tot omstreeks 17.00 uur aanwezig voor toelichting en vragen.

De locatie is de IKEA vestiging in aanbouw, Laan van Decima 1 in Haarlem. De handeling vindt plaats aan de achterzijde van het gebouw. U bent vanaf 15.15 uur van harte welkom.

De ontwikkeling van IKEA maakt deel uit van het ontwikkelingsprogramma Waarderpolder. De werkzaamheden voor de komst van IKEA zijn sinds medio juli 2004 in volle gang. IKEA zal haar deuren in het voorjaar 2005 voor het publiek openen.

Voor meer informatie over de komst van IKEA kunt u contact opnemen met Heleen van Loenen. Op 22 september is Ellen van den Boomgaard, PR manager IKEA Nederland, uw aanspreekpunt. Voor afspraken of vragen is zij bereikbaar via 020-564 38 88.
---


ACHTERGRONDINFORMATIE

Sinds begin 2003 duidelijk werd dat de locatie Laan van Decima 1 in de Haarlemse Waarderpolder het onderkomen zou worden van een nieuwe IKEA vestiging, hebben de gemeente Haarlem en IKEA gezamenlijk hard gewerkt om de komst van dit, van oorsprong Zweedse, woonwarenhuisconcern zo snel mogelijk te realiseren. De gebruikelijke wettelijke procedures werden opgestart en er werd een bouwplan gemaakt voor zowel het gebouw, de parkeersituatie als de infrastructuur. Ook werd een overeenkomst tussen de gemeente en IKEA gesloten en werd voor de provincie, vanwege het afgeven van een verklaring van geen bezwaar, een ruimtelijke onderbouwing geschreven.
Tijdens een informatiebijeenkomst in oktober 2003 zijn de buurbedrijven en belangenorganisaties over de komst van IKEA geïnformeerd. Hierop volgde in maart 2004 een informatiebijeenkomst voor alle belangstellenden. Met enkele buurbedrijven zijn goede afspraken gemaakt over de verkeers- en veiligheidssituatie.

De komst van IKEA is met name voor de werkgelegenheid in het Haarlemse van groot belang. Immers, het bedrijf schept tientallen nieuwe banen en een groot deel daarvan zal geworven worden in Haarlem.

---- --