CDA

CDA
14-09-04
22 september: 2e Fonteinavond duurzame ontwikkeling In Parklocatie De Jaargetijden (Parkweg 49) te Enschede.

Tijdens de bijeenkomst discussiëren de CDA-leden over vier hoofdthemas: 1. economie, ecologie en energie 2. mobiliteit 3. ruimtelijke inrichting, landbouw, natuur, water en recreatie 4. duurzame ontwikkelingssamenwerking. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, en duurt tot circa 22.15 uur.

Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt opent de discussiebijeenkomst met een korte toespraak. Daarna debatteren de leden over de vier eerder genoemde onderwerpen. Dit gebeurt in vier deelbijeenkomsten waarvan er twee parallel lopen.

De bijeenkomst wordt afgerond met een actuele politieke rondblik, waarbij regionale Tweede Kamerleden aanwezig zijn.

Op 4 september startte het CDA de discussie met een goed bezochte manifestatie in Utrecht over duurzame ontwikkeling. Basis voor het debat vormt de discussienotitie Investeren in duurzame ontwikkeling, die 1 september jl. verscheen. Deze discussie is een rechtstreeks gevolg van de zogeheten Fonteinavonden die het CDA najaar 2003 organiseerde over de politieke agenda van het CDA. De leden zetten tijdens deze avonden rentmeesterschap, milieu en energie op de eerste plaats en gaven tevens aan dat zij het onderwerp wilden verbreden tot duurzame ontwikkeling.

Fonteinavonden over duurzame ontwikkeling

Na deze Fonteinavond volgen er nog vier Fonteinavonden.

Hieronder treft u data en locaties van deze Fonteinavonden aan. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur, de zalen zijn open vanaf 19.00 uur.

Woensdag 29 september

Velsen-Noord, Corus Congrescentrum, Wenkebachstraat 1

Woensdag 6 oktober

Borssele, Bezoekerscentrum EPZ, Wilhelminahofweg

Woensdag 13 oktober

Wageningen, Universiteit Wageningen, gebouw 316, Scheikunde Middenbouw Dreijenplein

Maandag 1 november

Eindhoven, Evoluon, World Class Conference Center, Noord-Brabantlaan
1a

De uitkomsten van de Fonteinavonden vormen tezamen met de uitkomsten van de discussie op internet en intranet, de uitkomsten van gesprekken met maatschappelijke organisaties en de schriftelijke bijdragen de input voor een beleidsmanifest over duurzame ontwikkeling dat op het partijcongres van 4 juni 2005 wordt vastgesteld.

Meer informatie over de discussie, alsmede de discussienotitie Investeren in duurzame ontwikkeling treft u aan op de website van het CDA, www.cda.nl/fonteinavonden