Ingezonden persbericht


Persbericht
15 september

Een Klus voor Kloontje !!

Nieuwe, Toerende Theatervoorstelling
van Het Land van Ooit gaat van start!

Na het grote succes van de laatste theatertournee (meer dan 200 voorstellingen!), is Kloontje het Reuzenkind uit Het Land van Ooit vanaf september terug in de Nederlandse theaters met een NIEUWE voorstelling voor het hele gezin: Een Klus voor Kloontje !!

Op woensdag 22 september opent 'Een Klus voor Kloontje !!' het nieuwe theaterseizoen in Theater De Leest te Waalwijk. Daarna reist het theatergezelschap door heel Nederland en bezoekt in totaal 22 theaters.

Hoofdrolspelers zijn Kloontje het Reuzenkind en Page Polle. Zij trekken ten strijde tegen Grootoor-de-Gore-met-Haar-uit-zijn-Ore. Deze vieze griezel probeert Het Land van Ooit te veroveren. Page Polle en Kloontje komen in actie om de Ooiters, de dieren en de woudreuzen die in Ooit wonen, te redden. Ze strijden met lef en liefde. Wat denk je, zal het hen lukken om Grootoor-de-Gore te verslaan?

'Een Klus voor Kloontje !!' is een spannende voorstelling voor Ridders en Ridderinnen van 5 tot en met 12 jaar en ouders/begeleiders die durven! De voorstelling duurt een uur en na afloop is er gelegenheid om de Ooiters te ontmoeten, samen op met hen op de foto te gaan en/of een handtekening te vragen.

Een overzicht van de speelplaatsen en -data van 'Een Klus voor Kloontje !!' is te vinden op de websites: www.mojotheater.nl en www.ooit.nl. Kaarten zijn er al vanaf E 7,50. Informeer voor de exacte prijs bij het theater bij u in de buurt.

Aan de redactie:
Voor meer informatie over deze nieuwe theatervoorstelling kunt u contact opnemen met Edwin van Boggelen of Joanne Taminiau van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 377 775. E-mail: e.v.boggelen@ooit.nl

Fact Sheet

Een Klus voor Kloontje !!


. 'Een Klus voor Kloontje!!' is een productie van Het Land van Ooit en wordt geboekt door Mojo Theater uit Delft.
. De voorbereidingen voor de tournee hebben zes maanden in geduurd en meer dan 270 aspiranten meldde zich aan voor een auditie voor een van de 10 rollen (waaronder ook dubbel rollen).
. De totale kosten van deze productie bedragen bijna Euro 300.000,- en de verwachting is dat 'Een Klus voor Kloontje !!' in het theaterseizoen van 2005-2006 ook in Vlaanderen gespeeld gaat worden.
. Een 'Klus voor Kloontje !!' is geschreven door Winfred van Buren uit Krimpen aan de IJssel. De regie is in handen van Nico Schaap uit Almere en muziek voor de productie werd door Paul Mayer uit Krimpen aan de Ijssel gecomponeerd.
. Het lichtplan is gemaakt door Chris Oelmeijer uit Woerden en het decor is gemaakt door Brandwacht & Meijer uit Utrecht.
. Het tourmanagement wordt gedaan door Tattisch Productions uit Heusden.
. Een overzicht van de speelplaatsen en -data van 'Een Klus voor Kloontje !!' is op de website: www.mojotheater.nl te vinden.


---- --