(T.A.V.: redactie)

Titel: Persconferentie over toekomst burgerluchtvaart Twente

KVK VELUWE EN TWENTE
Rubriek: Economie
Datum en tijd: 16-09-2004 12:18

Presentatie uitkomsten onderzoek Toekomst(on)mogelijkheden Burgerluchtvaart in Twente op 22 september.

Tijdens het KPMG ontbijt van 22 september in het Rabotheater in Hengelo worden de regionale gevolgen van de miljoenennota door Hans Hillen, politiek strateeg en analist, Geert Jansen, Commissaris van de Koningin van Overijssel, Flip de Kam, hoogleraar Overheidsfinanciën van de Rijksuniversiteit Groningen en Paul te Riele, voorzitter VNO-NCW Midden onder de loep genomen.
Tijdens dit programma worden ook de toekomst(on)mogelijkheden van de Burgerluchtvaart in Twente gepresenteerd. Op initiatief van de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente, gesteund door het bedrijfsleven en de locale en provinciale overheden, hebben de onderzoeksbureaus ACM en DHV diverse scenario's onderzocht.
Na de ontbijtbijeenkomst wordt er om 10.30 uur een persconferentie in de foyer van het Rabotheater gehouden. Mw. Van Ingen, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente, zal een toelichting geven over het onderzoek en het verdere vervolg. De onderzoekers van ACM en DHV lichten hun onderzoek inhoudelijk toe.
Tevens is deze bijeenkomst het startsein voor een voorlichtingstraject richting diverse politieke gremia, zodat vervolgens over de toekomst van de burgerluchtvaart door de politiek weloverwogen besluitvorming, op grond van degelijke informatie, kan plaatsvinden.
Aangezien tijdens de ontbijtbijeenkomst een uitgebreide presentatie wordt gegeven, wordt deze niet herhaald tijdens de persconferentie. Wel wordt een persmap met alle relevante gegevens uitgereikt.

Aanmelden voor het KPMG-ontbijt kan via Monique de Jong, dejong.monique@kpmg.nl of via fax 020-6567049.