Stadsdeel Amsterdam-Noord

Lunch met theater en muziek op het Waterlandplein

Op woensdag 22 september 2004 vindt van 12:30 tot 15:00 uur Twaalf uurtje met je buurtje plaats. Dit is een lunch op het Waterlandplein voor circa 100 speciaal uitgenodigde bewoners uit de wijk, aangeboden door de ondernemers. Doel hiermee is de integratie in de wijk tussen de groepen bewoners te bevorderen en het imago van het gebied te verbeteren.

Het Waterlandplein is al sinds jaar en dag hét winkelgebied van Nieuwendam-Noord en ontmoetingsplek bij uitstek voor alle Nieuwendammers. De wijk herbergt een bonte verscheidenheid aan bewoners, met uiteenlopende achtergronden. Net als iedere wijk kent ook het Waterlandplein verbeterpunten. Begin 2004 is een pleinmanager aangesteld die in samenwerking met de politie, stadsdeel, woningbouwvereniging Ymere, ondernemers en bewoners bezig is met de uitvoering van het plan van aanpak. Hierin staan circa 25 activiteiten beschreven op economisch, ruimtelijk, sociaal en criminogeen gebied. Vrijwel alle maatregelen worden momenteel voorbereid en/of al uitgevoerd.

Eén van de activiteiten betreft de organisatie van een reeks evenementen op het plein, georganiseerd door verschillende partijen in de wijk samen. Het eerste evenement betreft Twaalfuurtje met je Buurtje. De ondernemersvereniging van het Waterlandplein, buurthuis t Zwanenmeer en Buurtbeheer Werengouw organiseren onder coördinatie van de pleinmanager het evenement. De afgelopen weken zijn 100 bewoners uit de wijk uitgenodigd om aan te schuiven op het plein. Er komen o.a. bewoners van verzorgingshuis De Kimme en deelnemers van de AGO*. En verder zijn willekeurig bewoners uitgenodigd. Scholieren van het Bernard Nieuwentijtcollege (locatie IJdoornlaan) verzorgen de bediening. Tijdens de lunch kunnen de genodigden en alle bezoekers van het winkelcentrum genieten van straattheater en muziek, verzorgd door organisaties uit Noord. Thuis op Straat organiseert tussen 13.00 en 15.00 uur activiteiten voor de kleintjes aan de Volendammerweg.


* Stichting AGO biedt in de regio Amsterdam dagbesteding aan mensen met een handicap.