DOWN UNDER PRESS AGENCY

Amsterdam, 16 september 2004

Kinderen doen wereldrecordpoging: de meeste nationaliteiten op één dak

Onder de noemer 'Zo zie ik de wereld' vindt op 22 september 2004 om 14.00 uur een wereldrecordpoging plaats op het dak van Science Center NEMO in Amsterdam. National Geographic Junior probeert met kinderen van zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten het record te vestigen van de 'meeste nationaliteiten op één plek'.

Via de website www.ngjunior.com kunnen kinderen zich aanmelden voor de recordpoging en vertellen hoe zij de wereld zien. National Geographic Junior roept kinderen uit alle windstreken op om naar de website te gaan om zich aan te melden en mee te doen aan de wereldrecordpoging op 22 september.

Kleurrijk spektakel
De wereldrecordpoging wordt vastgelegd vanuit een helikopter die de kinderen van bovenaf filmt en fotografeert. Ook vanaf de Prins Hendrikkade zal het evenement goed te zien zijn; het belooft een kleurrijk spektakel te worden. De presentatie is in handen van rapper en comedian Ali B.

Nieuw magazine
Het evenement is het startsein voor de officiële lancering van het nieuwe blad National Geographic Junior van uitgeverijen Malmberg en G & J. National Geographic geeft al meer dan 100 jaar mensen een bredere blik op de wereld door middel van inspirerende artikelen, prachtige fotografie, film en televisie.


---

Wij verzoeken u deze oproep te plaatsen zodat uw jonge lezers zich ook kunnen aanmelden. U bent uiteraard ook van harte welkom bij de wereldrecordpoging. Aanmelden kan bij Jonna Hagendoorn van Down Under Press Agency

Down Under Press Agency
Jonna Hagendoorn
Tel: 020-53 53 451
E-mail: jonna@downunder.nl

16 sep 04 14:11