Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


DIT BERICHT IS EEN UITNODIGING EN KAN PAS OP 22 SEPTEMBER


VOOR PUBLICATIE GEBRUIKT WORDEN.


17 september 2004


Onderwerp: Politie en scholen houden symposium over omgaan met agressie.


Op woensdag 22 september a.s. organiseren politie en leerkrachten van de 15 basisscholen in de gemeente Brummen een symposium "Omgaan met Agressie".


Het symposium is op verzoek van leerkrachten uit het basisonderwijs opgezet door Paul Mekkes, directeur van de Cornelis Jetsesschool en Heino de Graaf, wijkagent van Eerbeek en Hall.


Tijdens de workshop, waarbij met acteurs wordt gewerkt krijgen de leerkrachten training en tips hoe zij met agressie van ouders dienen om te gaan. Ook krijgen zij van de politie uitleg over de (strafrechtelijke) aanpak van dergelijke feiten.


Aan het eind van de middag krijgen alle scholen van de gemeente Brummen een tegel met het bekende lieveheersbeestje, zijnde het logo van de Stichting Zinloos Geweld.


Plaats van handeling: café-restaurant de Korenmolen, Kanaalweg 3 in Eerbeek.


Indien u belangstelling heeft om de organisatoren op die dag te interviewen kunt u tot 21 september a.s. contact met Bert Top of mij opnemen.

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 september 2004


Onderwerp: Eerbeekse inbraak in nieuw SBS 6 programma


Een inbraak in een woning aan de Juliana van Stolberglaan, waarbij de dieven dure sieraden hebben gestolen wordt komende zondag gepresenteerd in het nieuwe SBS 6 programma MELDKAMER. De politie heeft de inbraak in onderzoek en hoopt middels deze uitzending vooral juweliers te bereiken.


In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juli j.l. werd ingebroken in een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Eerbeek. Op een balkon vernielden de inbrekers een ruit en wisten zo toegang tot de woning te krijgen.
Binnen gingen zij op zoek naar buit en daarbij stuitten zij op een kluisje. Dit werd opengebroken en met de inhoud, een hoeveelheid dure exclusieve sieraden, gingen de inbrekers er vervolgens vandoor. De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt.


Het politieonderzoek heeft nog niet naar eventuele verdachten geleid, reden waarom via de Landelijke Selectiecommissie Opsporingsberichtgeving de diefstal is aangemeld voor uitzending bij één van de opsporingsprogramma's. Hierbij wordt vooral gemikt op de juweliersbranche en foto's van enkele sieraden worden in het tv-programma getoond.


Naast medewerking aan het programma OPSPORING VERZOCHT van de AVRO hebben de Nederlandse Politie en Justitie al enige tijd TMF, Spits, Tiscali en SBS 6 betrokken in de opsporingsberichtgeving over strafzaken.


Zondagavond wordt het onderwerp bij SBS 6 tussen 21.30 en 22.30 uur gepresenteerd.


Eventuele tips kunnen ook via 0900- 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 doorgegeven worden.


Einde bericht.

---- --