Gemeente Westerveld

15-9-2004
Hoofdveld voetbalvereniging Wapse na renovatie weer open

Op woensdag 22 september wordt het hoofdveld van de voetbalvereniging in Wapse weer geopend. Gemeente Westerveld heeft het veld deze zomer laten renoveren. Het veld is nu weer optimaal bespeelbaar. De opening wordt om 18.00 uur verricht door de wethouder Sport van Westerveld, Roelof Martens. Daarna wordt het voetbalveld direct ingewijd met een bijzondere voetbalwedstrijd: ambtenaren van de gemeente Westerveld en leden van de sportvereniging Wapse meten hun krachten met elkaar.

Renovatie
Afgelopen april is door het bedrijf Bouma Sport & Groen uit Vries begonnen met de renovatie van het hoofdveld van de voetbalvereniging. De renovatie was noodzakelijk om het veld weer goed bespeelbaar te maken. Bij de renovatie zijn onder andere drainagestrengen onder het sportveld aangebracht om de afwatering te versnellen. Verder is 1000 kuub verschralingzand verwerkt in de bovenste grondlaag van het veld. Dit zand zorgt ervoor dat de toplaag regenwater goed afvoert. Door de verbeterde afwatering kan het veld nu ook gebruikt worden bij de trainingen van de sportvereniging. Eerder werd het alleen gebruikt bij wedstrijden. Het voetbalveld kan dit nieuwe voetbalseizoen alweer gebruikt worden. Door de gunstige weersomstandigheden en door de juiste aanpak van de renovatie, zijn de werkzaamheden vlot verlopen. Het veld kan de eerste tijd nog beperkt bespeeld worden, omdat de grasmat nog erg jong is.

Opening
Voordat de renovatie werd uitgevoerd, is er uitvoerig overleg geweest tussen het bestuur van de sportvereniging, de gemeente en het bedrijf dat de renovatie uitvoerde. Daarin zijn de problemen besproken en hebben de partijen meerdere oplossingen afgewogen. Ook het idee van de inwijding van het voetbalveld met een voetbalwedstrijd tussen ambtenaren van de gemeente en leden van de sportvereniging Wapse, stamt uit dit overleg.