Waterschap Noorderzijlvest


81 kandidaten voor waterschap Noorderzijlvest

P E R S B E R I C H T

81 kandidaten voor waterschap Noorderzijlvest
De afgelopen twee dagen hebben 81 belangstellenden het kandidaatstellingsformulier bij het waterschap in Groningen ingeleverd. Zij stellen zich kandidaat voor een zetel in het Algemeen Bestuur. Er zijn 31 zetels beschikbaar.

Kandidaten
Onder de 81 kandidaten zijn 8 vrouwen en 79 mannen. Een deel van de kandidaten wordt ondersteund door politieke partijen of natuur- en milieuorganisaties. Zij kwamen zich gezamenlijk aanmelden. Van het zittende Algemeen Bestuur hebben zich 19 kandidaten gemeld voor de nieuwe bestuursperiode.

Definitieve kandidaten
De kandidaten worden van 22 september tot en met 27 september in de gelegenheid gesteld om onjuistheden in de opgave te herstellen. Op 28 september om 10.00 uur beslist het stembureau in een openbare zitting definitief over de kandidaatopgaven. Aansluitend worden de namen van de kandidaten bekend gemaakt.

Zetelverdeling
De 31 zetels zijn verdeeld over drie kiesdistricten en de categorieën gebouwd, ongebouwd, ingezetenen en bedrijfsgebouwd. De zetels zijn als volgt te verdelen:
Categorieën
Kiesdistrict
I
Kiesdistrict II
Kiesdistrict
III
KvK Groningen
KvK Drenthe
Totaal
Ingezetenen
4
6
4

-

-
14
Gebouwd
2
3
2

-

-
7
Ongebouwd
3
2
2

-

-
7
Bedrijfsgebouwd

-

-

-
2

1
3
Totaal
9
11
8

2

1
31

Verkiezingen
De verkiezingen zijn schriftelijk. Kiezers kunnen hun stem uitbrengen door het stembiljet in te vullen en (gratis) terug te sturen in een antwoordenvelop. Eind oktober worden de stembiljetten naar de kiezers verstuurd, waarna de kiezers tot en met 12 november hun stem kunnen uitbrengen. Op 18 november wordt de voorlopige uitslag bekend gemaakt en per 1 januari 2005 treedt het nieuwe bestuur aan. Dit jaar kan voor het eerst gebruik worden gemaakt van de stemwijzer. De stemwijzer geeft de kiezers via internet de mogelijkheid te bepalen welke kandidaten het meest overeenkomen met hun eigen standpunten.

Groningen, 17 september 2004