Gemeente Den Haag

september 2004
Schoolplein wordt speelplein op De Leeuwerikhoeve (17 september)

Op woensdag 22 september opent openbare basisschool De Leeuwerikhoeve het compleet vernieuwde speelplein. De afgelopen weken werd het bestaande schoolplein omgebouwd tot een uitdagend speelplein voor jonge en oudere kinderen. De opening heeft een sportief karakter. In dat kader zal een populaire speler van ADO Den Haag om 15.30 uur samen met de kinderen de officiële opening verrichten.

Voorafgaand aan de opening doen alle leerlingen mee aan een hardloopwedstrijd rond de school. Na een korte demonstratie door de ADO-cheerleaders is het dan tijd voor een demonstratie 'hooghouden en truckjes' door leerlingen van de Leeuwerikhoeve. Daarna worden de winnaars van de prestatieloop gehuldigd.

Om 15.30 uur worden de speeltoestellen officieel in gebruik genomen. De ADO-mascotte 'Storky' onthult ze door de dekzeilen te verwijderen. Onder een luide yell van de cheerleaders en het oplaten van ballonnen wordt het speelplein officieel geopend. Alle aanwezigen kunnen dit vieren met een stukje speciale openingstaart.

Vanaf kwart voor vier kunnen de kinderen naar hartelust spelen op het vernieuwde schoolplein. Voor de gelegenheid zijn er luchtkussens aanwezig en wordt er gehinkeld. De kinderen kunnen dan ook de nieuwe klimrekken inwijden. Rond kwart over vier worden de festiviteiten afgesloten.