Gemeente Den Haag

september 2004
Telecom Meeting Gewijd aan jongeren (20 september)

Zevende Business Meeting Telecom gemeente Den Haag in teken van Kids & Telecom

De jaarlijkse Business Meeting Telecom van de gemeente Den Haag , die op woensdag 22 september as. van 15.30 uur tot 18.00 uur in de Nieuwe Kerk aan het Spui wordt gehouden , heeft dit jaar als thema Kids en Telecom. De keuze hiervoor is gebaseerd op de sterke beweging die jongeren op de telecommarkt veroorzaken. Onder meer door het massaal downloaden van muziek, gaming, sms`en en videostreaming. Hierdoor worden trends gezet, die van invloed zijn op de communicatiepatronen en -infrastructuren in de nabije toekomst.
Er is geen groep in de samenleving, die nieuwe informatie- en communicatie-middelen zo snel onder de knie heeft als de jeugd. Dit biedt nieuwe kansen op de telecommarkt, maar omdat het om jongeren gaat, zijn hieraan ook gevaren verbonden.

Op de bijeenkomst in de Nieuwe Kerk zullen onder andere burgemeester Wim Deetman ; directeur Jan-Willem Brüggenwirth van Radio 538 ; Hank Raessens, directeur Millward Brown ; Marc Hoenke , marketing manager MSN Nederland en Bruno Michieli hoofd Acquisitie van Orange Nederland hun licht over deze onderwerpen laten schijnen.

Tijdens de Telecom Meeting gaat ook het project Glaslokaal officieel van start.
Buiten bij de Nieuwe Kerk aan het Spui zullen om 16.50 uur wethouder Onderwijs Pierre Heijnen en ICT wethouder Wilbert Stolte gezamenlijk de eerste glasvezels in het buizenstelsel blazen. Dit voor het glasvezelnetwerk ten behoeve van de scholen in de Haagse regio. Hiermee wordt Den Haag de eerste van de grote steden, die voor scholen een grootschalig project op het gebied van de glasvezelstructuur heeft

Ruim 60% van de onderwijslocaties in de Haagse regio hebben inmiddels te kennen gegeven hier op aangesloten te willen worden. Onderwijs instellingen in Den Haag en aangrenzende gemeenten kunnen gebruik maken van een razendsnel breedbandinternet, een digitale leeromgeving en op termijn ook van videoconferenties, multimediaprojecten, beeldtelefonie, Voice over IP en data storage. De netwerkverbindingen van scholen zullen hiermee een capaciteit krijgen die 500 maal groter is dan momenteel het geval is.