Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Koninklijk Horeca Nederland

Beste Discotheek van Nederland tegen zinloos geweld

WOERDEN, 20 september 2004 - Woensdagmorgen 22 september ontvangt Bob's Party Palace van Koninklijk Horeca Nederland een tegel met een lieveheersbeestje. Het lieveheersbeestje is het symbool van de campagne Tegen Zinloos Geweld. Burgemeester Jaap Kroon zal namens de sector Discotheek- en Zaalbedrijven van de brancheorganisatie de tegel overhandigen aan de Beste Discotheek van Nederland als signaal dat geweld niet thuishoort in de maatschappij en zeker niet in de horeca.

"De horeca houdt zich als gastheer van de samenleving primair bezig met het welzijn van haar gasten. Geweld hoort daar niet bij," zegt voorzitter Esther Herber-Zey van de sector Discotheek- en Zaalbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland. "Bob's Party Palace heeft in het verleden aangetoond dat het veiligheid in zijn algemeenheid zeer serieus neemt. Vandaar dat we hen met deze tegel willen stimuleren op de ingeslagen weg door te gaan. Ze zijn op velerlei gebied voorbeeld voor hun collega's, vandaar dat ze in februari werden gekozen tot Beste Discotheek van Nederland."

Geweld is een groot maatschappelijk probleem. De horeca heeft daar als huiskamer van de samenleving veel last van. Binnen is het veilig, maar op straat is de politie druk bezig met het oplossen van rotzooi, die door een zeer klein percentage van de bezoekers van een uitgaansgebied veroorzaakt wordt. De overheid verlegt steeds vaker de verantwoordelijk voor openbare ruimten naar de horecaondernemer, terwijl veiligheid toch primair een taak is van de politie. Koninklijk Horeca Nederland pleit dan ook al tijden voor speciale uitgaanspolitie, die gespecialiseerd is in het handhaven van de openbare orde in uitgaansgebieden.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om op woensdagochtend 22 september om 11 uur aanwezig te zijn bij de uitreiking. Plaats van handeling: Bobs Party Palace, Westerwerf 1, Uitgeest. 's Middags is een foto van de uitreiking verkrijgbaar via j.happe@chello.nl


---

Noot voor de redactie -