Kamer van Koophandel Zuid-Limburg

PERSUITNODIGING

Maandag 20 september 2004

Bodem als warmtebron
Kamer van Koophandel stimuleert bouwwereld tot innovatie

MAASTRICHT -- De Kamer van Koophandel Zuid-Limburg organiseert de komende maanden een campagne over warmtepompen. Doelgroep is de gehele regionale bouwwereld. Zilveren medaillewinnaar Daniël Mensch zal samen met milieugedeputeerde Henk Evers op 22 september a.s. het startschot geven.

De warmtepomp is een duurzame energie techniek, waarbij met omgevingswarmte (veelal bodemwarmte) gebouwen verwarmd en gekoeld kunnen worden. Deze techniek is energiezuinig en zorgt voor een hoger comfort in gebouwen dan conventionele verwarmingstechnieken.

De campagne warmtepompen is gericht op het bevorderen van duurzame energie. De toepassing van warmtepompen leidt tot een vermindering van broeikasgasemissies die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering. Door het vragen van aandacht voor nieuwe technieken, wil de KvK tevens innovatie in de bouwwereld stimuleren.

Onderdeel van de campagne is een seminar over warmtepompen op woensdag 22 september in de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Daarnaast is er gedurende twee maanden een expositie over warmtepompen ingericht. Tenslotte worden er in de maanden oktober en november vijf workshops georganiseerd. Deze workshops zijn bedoeld voor gemeenten, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, architecten en installateurs.

De campagne warmtepompen is mede mogelijk gemaakt door het Energiebureau Limburg, het Dubo-Centrum Limburg, Hogeschool Zuyd en de Provincie Limburg.

U bent uitgenodigd voor het seminar op 22 september van 15.00 tot 18.30 uur in de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Een programma is toegevoegd.


---


---