NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Beursgangers kunnen kerstdiner sponsoren

Gratis kerstdiner voor meer dan 1000 eenzame ouderen

Bezoekers van de 50+ beurs kunnen bij de stand van het Nationaal Fonds Ouderenhulp kerstmaaltijden .sponsoren. voor meer dan duizend eenzame en minder draagkrachtige ouderen, die daardoor op eerste kerstavond in Van der Valk hotels kunnen genieten van een gratis kerstdiner. Ook via de site van Ouderenhulp www.ouderenhulp.nl is het mogelijk een kerstmaaltijd of een gedeelte ervan te schenken.

Zo kan onder meer een hoofdgerecht voor 10 euro geschonken worden, een voorgerecht voor 5 euro en een drankje voor 1 euro. Net als vorig jaar sponsort hotelketen Van der Valk de maaltijden, zodat het Nationaal Fonds Ouderenhulp twee ouderen een kerstdiner kan voorzetten voor de prijs van een. De meer dan 5000 vrijwilligers van Ouderenhulp nemen een groot gedeelte van de organisatie op zich. Ze zoeken ouderen die in aanmerking komen, halen en brengen de ouderen met busjes en zorgen voor o.a. kerstkoortjes in de restaurants.

Voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp zijn het bestrijden van eenzaamheid en armoede twee belangrijke speerpunten. In Nederland leeft 1 miljoen ouderen die zich af en toe eenzaam voelen, een vijfde daarvan krijgt geen of erg weinig bezoek. Daarnaast stijgt de armoede onder ouderen explosief. Steeds meer ouderen hebben moeite de eindjes bij elkaar te knopen. Tijdens de kerst voelen deze ouderen zich extra eenzaam, daarnaast hebben ze vaak niet genoeg geld om kerstmis te vieren.

Degenen die een kerstdiner sponsoren, krijgen na afloop een kaartje van een oudere die aan het kerstdiner deelnam. Op deze manier hoopt het Nationaal Fonds Ouderenhulp contacten te leggen, daarnaast krijgt iedereen een persoonlijk bedankje.

Voor meer informatie of het sponsoren van een kerstmaaltijd kunt u contact opnemen met het Nationaal Fonds Ouderenhulp: 030-6567774 of kijk op www.ouderenhulp.nl

.