Gemeente Roermond

Verkeersdebat voor scholieren in het Roermondse stadhuis

De 'Lagerhuisklok'. Op woensdag 22 september van 9.00 uur tot 12.00 uur organiseert de Gemeente Roermond een verkeersdebat voor scholieren van groep 8. Acht basisscholen hebben zich aangemeld voor dit debat dat plaatsvindt in de Burgerzaal van het stadhuis. Net als bij het Lagerhuis zal een deskundige jury de jeugdige debaters beoordelen.

Dit jaar worden van 16 tot en met 22 september in heel Europa weer allerlei activiteiten georganiseerd om de problemen van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen. In Nederland wordt in dit kader de Week van de Vooruitgang georganiseerd. Ook in Roermond vinden onder deze noemer diverse activiteiten plaats. Eén van deze activiteiten is een verkeersdebat voor leerlingen van groep 8.

Opzet van het verkeersdebat

Per school nemen tien leerlingen in twee teams van vijf leerlingen - deel aan het debat. Onder leiding van de Paul Witteman Bart Pastoor, secretaris van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, debatteren de scholieren over het verkeer. De stellingen zullen op beeldende wijze worden gepresenteerd door Jan Willem Boots, Verkeersplanoloog bij Bureau Kragten en gastdocent aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Gerard IJff, wethouder verkeer en Wim Klootwijk, chef van het Regionale Handhavingsteam van de Regiopolitie Limburg-Noord zijn als deskundigen bij het debat betrokken. Zij worden als verantwoordelijken voor weginrichting, respectievelijk handhaving aan de tand gevoeld. Een deskundige jury bestaande uit burgemeester Henk van Beers en L1 verslaggever Maarten Bonnemaijers beoordelen de jeugdige debaters. Publicatiedatum: 21.09.2004 Bijgewerkt: 21.09.2004