Ingezonden persbericht


Persbericht

LOGICACMG INTRODUCEERT HET XML AUDITFILE SALARIS (XAS) VOOR DE CONTROLE VAN DE LOONADMINISTRATIES

Amstelveen, 21 September 2004

Tijdens de Personeel- en Salarisvakdagen op 22 en 23 september 2004 in de Jaarbeurs in Utrecht introduceert LogicaCMG als eerste salarissoftwareleverancier het XML Auditfile Salaris (XAS). Dit digitale bestand versnelt de controle van de loonadministraties aanzienlijk en levert voor zowel ondernemingen als voor de controlerende partijen zoals de belastingdienst, het UWV en de accountant aanzienlijke besparingen in tijd en geld op.

Op initiatief van de belastingdienst en de SRA (Samenwerkende Register- en AA-accountants) zijn salarissoftwareleveranciers uitgenodigd om een digitaal bestand (Auditfile) te bouwen ten behoeve van de controle van salarisadministraties door de belastingdienst, het UWV en de accountant. Het Auditfile bevat alle gegevens uit de salarisadministratie in een kalenderjaar en stelt de belastingdienst, het UWV en de accountant in staat om de controle van de salarisadministratie vanachter het eigen bureau te kunnen doen. Dit levert zowel aan de kant van deze partijen als aan de kant van ondernemingen in Nederland forse besparingen in tijd en geld op. Alle salarisproducten van LogicaCMG HRM & Payroll Solutions zijn inmiddels ingericht op het aanmaken van het XML Auditfile Salaris.

Ron Roozeboom, Directeur LogicaCMG HRM & Payroll Solutions: Het XML Auditfile Salaris zal op het gebied van de looncontrole het ei van Columbus blijken te zijn. Dit geldt zowel voor de controlerende als de gecontroleerde partij. Wij hebben ons ingespannen om het Auditfile zo snel mogelijk te realiseren omdat we de voordelen van het Auditfile voor onze klanten onmiddellijk zagen. Op termijn verwachten wij dat ook andere partijen zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek, het Auditfile gaan gebruiken .

LogicaCMG HRM & Payroll Solutions is met 35 jaar ervaring voor veel klanten een strategische partner. Zij ontwikkelt en ondersteunt complete personeelsinformatie- en salarissystemen en is specialist op het gebied van relevante wet- en regelgeving. Het producten- en dienstenpalet omvat systemen in eigen beheer, uitbesteding (in-service) en totale outsourcing van een HR- en/of salarisadministratie.