Provincie Zuid-Holland

Commissaris van de Koningin brengt werkbezoek aan Hardinxveld-Giessendam

Franssen: "Economie en bestuurlijke verhoudingen staan centraal"

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heerJ. Franssen, brengt aanstaande woensdag 22 september een werkbezoek aan de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Tijdens dit werkbezoek, waaraan ook de provinciesecretaris mevrouw M.H.J. van Wieringen-Wagenaar deelneemt, worden het woonzorgcentrum De Lange Wei en de Merwede Shipyard bezocht. Omstreeks 18.00 zal de commissaris in debat gaan met vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven.

Tijdens besloten gesprekken met het college van burgemeester en wethouders en met de voltallige gemeenteraad zal de commissaris ook de bestuurlijke verhoudingen in de gemeente aan de orde stellen. Recente ontwikkelingen in de lokale politiek geven de commissaris reden tot de nodige zorg over de effectiviteit van het lokaal bestuur van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de werkverhouding tussen raad en college. Mede om deze reden trekken commissaris en provinciesecretaris een uur uit voor een gesprek met de voltallige gemeenteraad.

Tijdens het laatste deel van het werkbezoek, tussen 18.00 en 18.45, zal de provinciale delegatie aan de hand van een aantal stellingen van het lokale bedrijfsleven een open debat voeren met ondernemers. Dit debat is openbaar, en toegankelijk voor vertegenwoordigers van de media. Vanaf 18.45 is er een afsluitende persconferentie, waar commissaris Franssen zal ingaan op nadere vragen van journalisten.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22