Gemeente Barneveld


Nieuwe naam Strategisch Gebiedsperspectief Vallei

WOUDENBERG, 20 september 2004

Op woensdag 22 september 2004 maakt gedeputeerde drs. J.P.J. Lokker van de provincie Utrecht de nieuwe naam van het Strategisch Gebiedsperspectief Vallei bekend. Tegelijkertijd wordt de nieuwe internetsite van het samenwerkingsverband in de Gelderse en Utrechtse Vallei officieel in gebruik gesteld.

De nieuwe naam en de nieuwe internetsite worden bekendgemaakt bij de start van een bijeen-komst van raads- en collegeleden van de zes SGP Valleigemeenten (Barneveld, Nijkerk, Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude) in Hotel Schimmel in Woudenberg. De lokale bestuurders van de zes gemeenten worden tijdens deze bijeenkomst geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de voortgang van het SGP Vallei.

Samenwerking
Op 19 maart 2003 werd in Renswoude het Convenant SGP Vallei ondertekend door bestuur-ders van de zes gemeenten en de provincies Utrecht en Gelderland. Daarna zijn de gemeenten concreet aan de slag gegaan om het convenant handen en voeten te geven. Op vier terreinen is de samenwerking merkbaar: ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, sociale zaken en handhaving. De gezamenlijke voorbereiding op de invoering van de Wet Werk en Bijstand, de realisering van de Fietskaart Fietsend door de Tijd en de noodzakelijke verbreding van het fietspad langs het Valleikanaal zijn drie voorbeelden van de concrete samenwerking van deze gemeenten. Ook op het gebied van de vorming van een regionale rekenkamer zijn de gemeenten op dit moment met elkaar in gesprek.

Vanaf 22 september 2004 gaat de samenwerking verder onder een nieuwe naam. Informatie over het samenwerkingsverband is vanaf dat moment ook te vinden op de nieuwe internetsite