Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 20 juli 2004

SIMON openingsfilm van het Nederlands Film Festival

SIMON, de nieuwe film van Eddy Terstall, is openingsfilm van het 24e Nederlands Film Festival. De wereldpremière vindt plaats op woensdagavond 22 september in de Stadsschouwburg van Utrecht. Tegelijkertijd presenteert het festival de film als publieksopening in acht Utrechtse bioscoopzalen.

SIMON vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon (Cees Geel) en de schuchtere tandheelkundestudent Camiel (Marcel Hensema). Tijdens een vakantie wordt hun vriendschap ernstig op proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ziek te zijn.

Regisseur Eddy Terstall (1964), die zelf het scenario voor SIMON schreef, begon zijn creatieve loopbaan in de reclamewereld en maakte in 1992 zijn eerste lange speelfilm TRANSIT. Sindsdien schreef en regisseerde hij een aantal succesvolle speelfilms, waaronder HUFTERS EN HOFDAMES (1997), DE BOEKVERFILMING (1998, bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Actrice) en RENT-A-FRIEND (2000).

Naast Cees Geel en Marcel Hensema spelen Rifka Lodeizen, Nadja Hüpscher, Eva Duijvenstein, Maria Kooistra en Daan Ekkel een rol in SIMON. De film is geproduceerd door Imko Nieuwenhuijs voor Spaghetti Film. Co-producent is VPRO TV. De film wordt op 23 september 2004 door A-Film Distribution in de Nederlandse bioscopen uitgebracht.

De kaartverkoop voor de publiekspremière gaat op 23 augustus 2004 van start via de festivalwebsite www.filmfestival.nl en via acties in diverse media.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2004.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl