Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 27 juli 2004

De Keuze van Theo Maassen op het Nederlands Film Festival

In het programma 'De Keuze van' presenteert Theo Maassen zijn persoonlijke filmkeuze tijdens het 24e Nederlands Film Festival. De cabaretier en acteur heeft zeven Nederlandse films uitgekozen, die hij om verschillende redenen als zijn favoriete films beschouwt: VAN GOD LOS (2003, Pieter Kuijpers), WILDE MOSSELS (2000, Erik de Bruyn), DE POOLSE BRUID (1998, Karim Traïdia), SPOORLOOS (1988, George Sluizer), ABEL (1986, Alex van Warmerdam), MARTIJN EN DE MAGIËR (1979, Karst van der Meulen) en BIJ DE BEESTEN AF (1972, Bert Haanstra).

Maassen: "BIJ DE BEESTEN AF van Bert Haanstra was de allereerste film die ik ooit zag, en dat maakte grote indruk op me. En Gouden Kalfwinnaar ABEL bijvoorbeeld vind ik de meest bijzondere Nederlandse film die ik ken: super Nederlands en tegelijkertijd zo surrealistisch vormgegeven."

Theo Maassen leidt telkens de vertoning in. Na afloop spreekt hij met de cast, crew en andere gasten die over de film kunnen vertellen. De voorstellingen zijn dagelijks om 19.30 uur in het Rembrandt Theater. Naar aanleiding van dit programma vertoont het festival tevens MINOES (2001), de eerste speelfilm waarin Theo Maassen zelf een hoofdrol vertolkte. Ook is Maassen te gast in de Talkshow, die net als vorig jaar wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

Voor 'De Keuze van' vraagt het Nederlands Film Festival sinds 2002 jaarlijks aan een betrokkene bij de Nederlandse film een programma samen te stellen van zeven Nederlandse films die hij of zij interessant vindt. Filmjournalist Peter van Bueren en schrijver Ronald Giphart gingen Theo Maassen voor.

Theo Maassen (1966) was als acteur zelf te zien in de speelfilms AMNESIA (2001), MINOES (2001) en KEES DE JONGEN (2003) en in de televisiedrama's MEVROUW DE MINISTER (2002) en DUNYA EN DESIE (2004). Hij debuteerde vorig jaar tijdens het festival als regisseur met zijn documentaire DE ONTERECHTE KAMPIOEN (2003).

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2004.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl



Ingezonden persbericht