Ingezonden persbericht


Aankondiging Tweede Internationale OpenOffice.org Conferentie

OpenOffice.org, thuisbasis van 's-werelds grootste open-source office pakket, kondigt een goedgevuld programma aan voor haar tweede internationale conferentie.

Na de succesvolle eerste conferentie van vorig jaar, met 300 ontwikkelaars en gebruikers afkomstig uit het onderwijs, het bedrijfsleven en van overheden, staat de OpenOffice.org conferentie 2004 op de agenda voor 22-24 september 2004 en wordt gehouden in het Erwin Schrödinger-Centrum van de Humboldt Universiteit Adlershof-Berlijn.

De conferentie streeft net als vorig jaar naar een gevarieerde mix, door het samenbrengen van de belangen en de expertise van overheden, het bedrijfsleven en van onafhankelijke ontwikkelaars, met een programma waarin duidelijk de huidige trend herkenbaar is naar open-source ontwikkelingen in het bedrijfsleven.

Deelnemers wisselen ideeën uit en en helpen bij de ontwikkeling van het office pakket dat over de hele wereld door milioenen mensen wordt gebruikt. Zij krijgen een demonstratie van de geavanceerde mogelijkheden en functionaliteiten van OpenOffice.org 2.0 dat op zijn vroegst zal uitkomen in
maart 2005. Verder is er een voorproefje te zien van de film "Digital Tipping Point", waarin de groei en het enthousiasme van de open-source beweging centraal staat.

De conferentie bestaat uit sessies over de software-ontwikkeling van OpenOffice.org; over XML; over de OpenOffice.org-gemeenschap; over commercialisering, over integratie en ondersteuning van OpenOffice.org; over migratie methoden met daarbij case-studies van de migratie bij overheidsinstanties en bedrijven naar OpenOffice.org.

Dag-openingen worden onder andere verzorgt door Simon Phipps, de expert van Sun Microsystem op het gebied van open-source; en Christian Hardy en Christophe Cazin, die leiding gaven aan de migratie bij de Franse overheid naar open-source technologiën, waaronder OpenOffice.org.

De conferentie van vorig jaar was voor onafhankelijke ontwikkelaars een fantastische gelegenheid om toekomstige activiteiten te coördineren. Vanuit het perspectief van de deelnemers gezien was het opwindend om het momentum achter dit project mee te maken.

Hoofdsponsoren van de OpenOffice.org Conferentie 2004 (OOoCon2004) zijn: Software AG en Sun Microsystems, Inc.

Voor alle details m.b.t. de conferentie en inschrijving zie: http://marketing.openoffice.org/ooocon2004/

Hoofdsponsoren van de conferentie:

Software AG http://www.softwareag.com/
Software AG integreert informatiesystemen en applicaties en biedt zo een real-time, eenduidig inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Bovendien moderniseert Software AG mainframe- en open-systeem omgevingen. Centraal hierbij staan de producten Adabas, Natural, EntireX en Tamino. Meer dan 2400 Software AG-medewerkers in 59 landen ondersteunen wereldwijd ruim 3000 klanten. Software AG heeft vier regionale R&D-centra op drie continenten.

Sun Microsystems, Inc. http://www.sun.com
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft de visie van Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) - The Network Is The Computer - ervoor gezorgd dat het bedrijf zich kon ontwikkelen tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die het internet mogelijk maken. Sun is aanwezig in meer dan 100 landen.

LOCAL CONTACT:
Johan Beckers (UTC +01h00)
OpenOffice.org Markting Project
johanb@openoffice.org
+32 (0)13 29 04 87

GLOBAL CONTACTS:
Jacqueline McNally (UTC +08h00)
OpenOffice.org Marketing Project Lead
jacqueline@openoffice.org
+61 (8) 9474 3021

John McCreesh (UTC +01h00)
OpenOffice.org Marketing Project Co-Lead
jpmcc@openoffice.org
+44 (0)131 523 9218

Copyright 2004 OpenOffice.org