Gemeente Dalfsen

21-09-2004

Heinoseweg en omgeving 60 km/uur zone

Dalfsen - Na het gebied rondom de Welsummerweg en de Tolhuisweg richt de gemeente Dalfsen nu ook de Heinoseweg en omgeving in als verblijfsgebied. De maximumsnelheid in dit gebied wordt teruggebracht naar 60 km/uur.

Het inrichten van 30- en 60 km/uur gebieden is een onderdeel van het landelijke Duurzaam Veilig beleid. Dit beleid is gericht op het terugdringen van het aantal verkeersongevallen en met name het aantal letselslachtoffers in de komende jaren.
Het gebied waar de maximumsnelheid wordt teruggebracht tot 60 km/uur wordt begrensd door de Poppenallee (N757), de Dalmsholterweg, de Rechterensedijk, de Ganzepanweg (N35) en het Overijssels Kanaal. De maximumsnelheid wordt aan de randen van het gebied aangegeven door 60 km/uur zoneborden.

Aanvullende maatregelen
Gelijktijdig met het instellen van een lagere maximumsnelheid wordt op een aantal punten een attentieverhogende of snelheidsverlagende maatregel getroffen. Het voorstel is om op de Heinoseweg en op een deel van de Tibbensteeg fietssuggestiestroken aan te brengen. Hiermee krijgen de fietsers meer een eigen plek op de weg en wordt de rijbaan visueel versmald. Dit laatste heeft naar verwachting een verlaging van de rijsnelheden van het gemotoriseerde verkeer tot gevolg. Daarnaast worden weggebruikers beter geattendeerd op mogelijk overstekend wild en gevaarlijke bochten door het (ver)plaatsen van waarschuwingsborden op de Heinoseweg. Verder komt er een snelheidsverlagend plateau op het kruispunt Tibbensteeg-Blauwedijk en een visueel plateau op het kruispunt Slennebroekerweg-Blauwedijk.

Reageren
Het conceptplan ligt vanaf donderdag 23 september tijdens openingsuren ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis in Dalfsen. Wie op de plannen wil reageren, kan dit tot 8 oktober schriftelijk doen bij bij het College van Burgemeesters en Wethouders. Naar aanleiding van de eventuele reacties wordt een definitief plan opgesteld.