Politie Flevoland

Minister Remkes komt Politie Flevoland tegemoet

Lelystad/Den Haag 22-09-2004 - Het financiële tekort van Politie Flevoland wordt aangevuld om de huidige personeelssterkte te handhaven. Verder erkent de minister de bijzondere positie van het korps en met name die van Almere. Er komen vijftig militairen bij in plaats van de reeds door de minister toegekende veertig. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het overleg dat plaatsvervangend korpsbeheerder Annemarie Jorritsma en korpschef Pier Eringa maandagavond hebben gehad met minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK).

Met de toezeggingen is Politie Flevoland voorlopig uit de financiële zorgen, zeggen Jorritsma (die de zieke korpsbeheerder Chris Leeuwe vervangt) en Eringa. De toekomstige sterkte van het korps wordt waarschijnlijk voorjaar 2005 vastgesteld. Dan zijn de uitkomsten bekend van het onderzoek naar het nieuwe landelijke budget-verdeelsysteem (BVS) voor de politie.

Overleg

In de afgelopen maanden zijn er intensieve gesprekken gevoerd met het ministerie naar aanleiding van de werkbezoeken van minister Remkes. Hij liet zich informeren over de bijzondere situatie van Flevoland, zoals de snelle inwonergroei en het werkaanbod dat dat voor de politie oplevert. Zijn eerste toezegging was de komst van veertig militairen. Met de nieuwe toezegging van de minister worden dat er vijftig. De extra capaciteit die dit oplevert komt ten goede van Almere. De eerste militairen zijn inmiddels aan het werk of in opleiding voor het korps Flevoland. Het gaat om Defensiepersoneel dat vrijwillig de overstap maakt naar de politie.