Politie Groningen

Persberichten woensdag 22 september 2004

Provincie Groningen 22-09-2004 -

Snelheidscontroles: dinsdag
Bedum: Sint Annerweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 278 voertuigen, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 14 km. Bedum: Boterdiep Oost Zijde Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 387 voertuigen, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 77 km. Scharmer: Hoofdweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 540 voertuigen, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 81 km.

Scharmer: gewonde bij éénzijdig ongeval
Een 38-jarige automobiliste uit Schildwolde is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Hoofdweg in Scharmer. De vrouw raakte door nog onbekende oorzaak met de auto van de weg en botste tegen een boom. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Ze kon echter na behandeling naar huis. Haar auto is door een berger afgevoerd.

Bellingwolde: speeltoestel gestolen
Uit een speeltuin aan de Zuiderstraat in Bellingwolde is maandagavond- of nacht een speeltoestel gestolen. Onbekende namen een zogenaamd hobbelelement op een veer in de vorm van een hond mee. De hobbelhond werd ter hoogte van de verankering afgezaagd. De politie stelt een onderzoek in. Het is niet ondenkbaar dat omwonenden getuige zijn geweest van de diefstal. De politie verzoekt eventuele getuigen of mensen die weten waar het speeltoestel (nu) is contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon: 0900 8844 (lokaal tarief).

Ter Apel: zwaar gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Sellingerstraat in Ter Apel is dinsdagavond een 42-jarige man uit Ter Apel zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer reed in zijn auto in de richting van Sellingen en haalde kort na een bocht in de weg een tractor met aanhangwagen in. Direct daarna verloor de man de controle over zijn auto en kwam links van de weg in de berm terecht. Na tegen twee bomen te zijn gebotst kwam de auto van het slachtoffer op de zijkant op de weg te liggen. De bestuurder raakte zwaar gewond en is, na door brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto te zijn gehaald, met inwendig- en hoofdletsel door de traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Zijn zwaar beschadigde auto is door een berger overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Het is nog onbekende of het slachtoffer met zijn auto in botsing is gekomen met de tractor die door hem werd ingehaald. De politie onderzoekt dat.
Berichten Groningen Stad volgen z.s.m.