Politie Friesland

Politieberichten van 21/09 13.00 uur t/m 22/9 07.00 uur

Fryslan 22-09-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau communicatie via 0900-8844

Gemeente Dantumadeel: actie Jiskefet
Dinsdag voerden milieu- en reinigingsambtenaren van de gemeente Dantumadeel in samenwerking met medewerkers van de afdeling milieu van de politie Fryslân milieu een actie Jiskefet uit in deze gemeente. Deze dag werden in totaal elf bedrijfsafvalcontainers van zeven bedrijven gecontroleerd op de aanwezigheid van gevaarlijk afval. Bij vier bedrijven werden geen overtredingen geconstateerd. Twee bedrijven kregen een waarschuwing omdat in hun containers licht verontreinigd afval werd aangetroffen. Tegen een bedrijf werd proces-verbaal opgemaakt. In de container van dit bedrijf werden benzinefilters, flacons met resten remvloeistof, spuitbussen met cleaner en ontvetter, en restanten verf aangetroffen.

Leeuwarden: drie verdachten aangehouden
Dinsdagmiddag voerde de politie aan het Zuiderplein een gerichte actie uit in verband met drugsoverlast. Er zijn drie verdachten aangehouden in verband met het bezit en handel van verdovende middelen. In totaal werden veertien bolletjes cocaïne in beslag genomen. De verdachten, twee Leeuwarders van 37 en 53 jaar en een 19-jarige inwoner van Burgum, zijn naar het bureau gebracht en verhoord. De 37-jarige Leeuwarder verzette zich tijdens zijn aanhouding waarbij hij een bolletje cocaïne doorslikte. De 19-jarige inwoner van Burgum is ingesloten, de overige twee verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten. De politie kwam de verdachten op het spoor door middel van observatie- en volgtechnieken. Zeven agenten werkten aan de actie mee.

Ureterp: aanrijding met letsel
Dinsdag vond om 10.57 uur een aanrijding plaats aan de Opperhaudmare waarbij een 59-jarige automobilist gewond raakte. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar ziekenhuis Nij Smellinghe gebracht. De automobilist reed vanaf de afslag A7 en wilde ter hoogte van de Opperhaudmare linksaf slaan, richting Leeuwarden. Waarschijnlijk verleende hij hier geen voorrang aan een vrachtwagen die richting Ureterp reed. De vrachtwagen werd bestuurd door een 35-jarige inwoner van Zoetermeer. Bureau Ongevallenanalyse stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. De personenauto was total loss en werd door een takeldienst weggesleept. De vrachtwagen liep schade op aan de voorzijde van het voertuig en is ook afgevoerd.

Leeuwarden: inbraak zorginstelling
In de nacht van maandag op dinsdag is in een zorginstelling op Achter de Hoven ingebroken. Men kwam binnen door de deur van de
parkeerstalling te forceren. Uit de garage zijn drie damesfietsen weggenomen. De totale schade wordt geschat op E 500,--. Een 34-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding winkeldief
Op dinsdag is omstreeks 14.15 uur op de Snekertrekweg een winkeldief aangehouden. De 22- jarige Leeuwarder deed boodschappen, maar rekende een krat bier niet af. Hij verklaarde dat hij deze al betaald had. Dit bleek niet zo te zijn. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Een 39-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Heerenveen: gestolen fiets retour bij eigenaar
Op maandag is om 15.00 uur aan de Beugel een gestolen fiets door de eigenaar teruggevonden. De fiets was eerder die dag gestolen (locatie onbekend) en stond nu aan De Beugel op slot met een ketting. De rechtmatige eigenaar, een 16-jarige jongeman uit Grou, nam telefonisch contact op met de politie. Ter plaatse kon hij de agenten bewijzen dat dit zijn fiets was. De sleutel paste op het slot en het nummer van een kaartje voor een betaalde fietsenstalling correspondeerde met het nummer op de fiets. Agenten knipten de ketting door waarop de eigenaar zijn fiets terug kreeg.

Opeinde: inbraak kantine sportcomplex
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een sportkantine aan de Healwei. Men kwam binnen door een raamkozijn te forceren. Binnen het complex is van alles overhoop gehaald. Er zijn onder anderen een computer, frisdrank, snoepgoed en een geldkistje weggenomen. Een 61-jarige inwoner van Opeinde heeft aangifte gedaan.