Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 14 september 2004 (22-09-2004)

Kunstwerken Loosche Akkers
Het college stemt in met plaatsing van een drietal kunstwerken in de wijk Loosche Akkers. Het college plaatst daarbij de kanttekening dat voor wat betreft het geplande kunstwerk op de hoek van het Jan van Dongenpad en het Groot Loo rekening gehouden moet worden met mogelijke bouwontwikkelingen in de toekomst.

Het is de bedoeling om de kunstwerken op soortgelijke wijze te realiseren, zoals dat in 1997 is gebeurd in de wijk Doelakkers. Dat betekent dat de kunstcommissie kunstenaars uitnodigt om een ontwerp in te dienen en uit de ingezonden ontwerpen er drie zal uitkiezen die voor plaatsing in aanmerking komen. Voor het totale project is 15.000 beschikbaar (uit het fonds kunstaankopen).

Uitbreidingsplannen recreatiepark Duc de Brabant Het college stemt in met de plannen van Kempenbos recreatie om het recreatiepark Duc de Brabant uit te breiden op een naastgelegen weiland. Er wordt advies opgevraagd bij de commissie Recreatie en Toerisme van de provincie. Bij een positief advies van deze commissie zal een procedure worden gestart tot gedeeltelijke herziening van het geldende bestemmingsplan.

Verantwoordingsverslagen Sociale Zaken
Het college heeft de verantwoordingsverslagen over 2003 vastgesteld inzake de uitvoering van de Algemene Bijstandswet, de Ioaw en de Ioaz. Ook het verantwoordingsverslag Wet Inschakeling Werkzoekenden is vastgesteld.

De verslagen worden ter goedkeuring aan de accountant voorgelegd en daarna toegezonden aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De verslagen worden eveneens ter kennis van de gemeenteraad gebracht.