Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 39 / 2004)

logo bericht uit maastricht

Afbeelding
Inspraak bewegwijzering in Maastricht

Voor bezoekers van de stad is goede bewegwijzering naar bestemmingen in de stad onmisbaar. Het college heeft het bewegwijzeringsbeleid in Maastricht vastgesteld in een nieuwe nota. U kunt tot 19 oktober schriftelijk op de nota reageren.

dotline

Afbeelding
DebatTheater Maastricht over de multiculturele stad

Op zondag 26 september begint om 14.30 uur een publieksdebat over de multiculturele stad. Het is het eerste van tien debatten over belangrijke maatschappelijke en politieke kwesties in de stad. De debatten worden één keer per maand gehouden in de stadshal van Centre Céramique.

dotline

Afbeelding
Cursus 'Rondkomen met inkomen'

Medio oktober 2004 gaat weer de gratis cursus 'Rondkomen met inkomen' van start. Deze is bedoeld voor mensen die in financiële problemen zijn geraakt of dreigen te geraken. De cursussen worden gegeven in het City Centrum (Capucijnenstraat). Hebt u interesse? Meld u dan aan.

> Vernieuwd stadspark
> Termijnbetaling gemeentelijke belastingen
> Intrekking parkeerplaatsen
> Najaarskermis Vrijthof
> Gemeentearchief Maastricht weer open
> Nieuwe website Servicepunt Werk & Bemiddeling > Rectificatie
> Bekendmakingen 22 september 2004

Inspraak bewegwijzering in Maastricht

Afbeelding Voor bezoekers van de stad is goede bewegwijzering naar bestemmingen in de stad onmisbaar. Voor de gemeente is het tevens een hulpmiddel om de verschillende verkeersstromen in de gewenste richting te sturen.

Bij de bewegwijzering loopt de gemeente tegen een aantal problemen aan. Door de talrijke veranderingen in de stad is de bewegwijzering her en der verouderd. Daarnaast zijn er geen eenduidige regels om te beoordelen waaraan de bewegwijzering moet voldoen. De wildgroei aan 'objectbewegwijzering' (naar bijvoorbeeld hotels) heeft uiteindelijk nadelige gevolgen voor milieu en verkeersveiligheid. Dit vraagt om een nieuw beleid voor bewegwijzering.

Het college heeft daarom een nieuwe nota bewegwijzering gemaakt. Daarin wordt de ruggengraat van het bewegwijzeringsbeleid vormgegeven. Het college wil de uitgangspunten, principes en de mogelijke consequenties hiervan aan u voorleggen.

De nota voorziet onder andere in het actualiseren van bewegwijzering voor gemotoriseerd verkeer en fietsers, de wijknummering, infopunten en fietsstallingen. Ook wordt voorgesteld om een aantal borden op te heffen, zoals objectbewegwijzering op buurt- en wijkniveau en naar grote bedrijven. Er komt nieuwe bewegwijzering voor voetgangers op de wandelroute van station naar Vrijthof. En nieuwe bewegwijzering naar hotels en bedrijventerreinen.

De collegenota ligt tot 15 oktober 2004 ter inzage bij het GemeenteLoket en Centre Céramique. U kunt schriftelijk op de nota reageren vóór 18 oktober 2004. Stuur uw reactie naar: Gemeente Maastricht, afdeling Verkeer, t.a.v. Angèl Willems, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht of per e-mail: angel.willems@maastricht.nl. Inspraakreacties gaan naar de raadscommissie Stadsbeheer, Mobiliteit en Milieu. Deze raadscommissie adviseert de gemeenteraad. Insprekers ontvangen een inspraakverslag.


Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel