Gemeente Hengelo

Gedeeld autogebruik van start in Hengelo

Wethouder Weber opent standplaats Greenwheels

Greenwheels, een vorm van gedeeld autogebruik, gaat op woensdag 22 september in Hengelo van start. Verkeer- en vervoerswethouder Weber opent dan de eerste standplaats op het parkeerterrein bij de zuidelijke ingang van het NS-station, aan het Industrieplein.

Europese Week van de Vooruitgang

De datum voor de opening van Greenwheels in Hengelo is niet willekeurig gekozen. Het is Europese Week van de Vooruitgang en deze woensdag is het thema: groen licht voor gedeeld autogebruik. De gemeente wil de Week van de Vooruitgang ondersteunen door op deze dag officieel van start te gaan met gedeeld autogebruik in Hengelo. De gemeente hoopt dat mensen bewuster en selectiever de auto pakken, en Greenwheels (bijvoorbeeld in combinatie met de trein) is dan een goed alternatief. De locatie bij het Hengelose NS station is dan ook bewust gekozen. Gedeeld autogebruik stimuleert verder het OV- en fietsgebruik. Ook zijn er bijkomende voordelen t.a.v. autokilometerreductie, het milieu en het parkeren.

Gedeeld autogebruik

Voor iedereen die geen auto heeft, maar wel af en toe een auto nodig heeft is gedeeld autogebruik ideaal. Bij gedeeld autogebruik kunt u een abonnement afsluiten bij een aanbieder, in dit geval Greenwheels, om op ieder gewenst moment een auto te reserveren. Deze auto staat op een vaste parkeerplaats, waar het voertuig opgehaald en weer teruggebracht kan worden. De auto kunt u openen met een chipcard. Onderweg kunt u met een tankpas bij alle benzinestations in Nederland op rekening van Greenwheels tanken. Het aantal uren en kilometers dat u de auto gebruikt wordt geregistreerd. Maandelijks krijgt de abonnementhouder een overzicht van het aantal autoritten en het verschuldigde bedrag.

De Greenwheels-standplaats is aangegeven met een bord voor vergunninghouders en de aanduiding "Autodate". Het systeem, dat op een groot aantal plaatsen in Nederland wordt gebruikt, kan een bijdrage leveren aan een bewust autogebruik en een uitkomst bieden voor mensen die slechts af en toe een auto nodig hebben. Aanmelden voor gedeeld autogebruik kan via
www.greenwheels.nl of via tel. 0900-2.100.100.

Uitnodiging

U bent van harte welkom bij de opening van de eerste standplaats van Gedeeld autogebruik door wethouder Weber op woensdag 22 september om 12:30 uur bij de zuidelijke uitgang van het NS station Hengelo op het parkeerterrein.

Geen gerelateerde pagina's