Gemeente Hengelo

Grootschalig flora- en faunaonderzoek aan de noordrand van Hengelo

Gemeente Hengelo zoekt flora- en faunakenners

De gemeente Hengelo gaat in november 2004 een grootschalig flora- en faunaonderzoek uitvoeren aan de noordrand van de stad. In dit gebied worden nieuwe plannen ontwikkeld. Voor het onderzoek is de gemeente op zoek naar vrijwilligers.

Dit onderzoek is noodzakelijk om in beeld te brengen welke (bijzondere) dieren en planten op dit moment aan de noordrand van de stad voorkomen. Voor de verschillende projectgebieden zal te zijner tijd een bestemmingsplanprocedure worden opgestart. Een flora- en faunaonderzoek maakt onderdeel uit van een bestemmingsplan en moet daaraan voorafgaand plaatsvinden.

Onderzoeksgebied

Het gebied dat onderzocht moet worden betreft de projectgebieden Het Broek (gelegen ten noordoosten van de wijk Slangenbeek, in verband met woningbouw), Dalmeden (gelegen ten noorden van Het Broek, eveneens woningbouw), Gezondheidspark (park met gezondheidsinstellingen in de omgeving van het streekziekenhuis), Kristenbos (woningbouw ten oosten van de wijk Slangenbeek), Medaillon (woningbouw ten oosten van t Weusthag), Oosterveld (klein bedrijvenpark aan de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de Hasseler Es), Westermaat Veld Expo (bedrijvenpark ten noordwesten van de Rioolwaterzuiveringsinstallatie), en t Weusthag (stadspark). De verschillende gebieden samen zijn 640 ha groot.

De gemeente zoekt vrijwilligers met kennis van flora en fauna

Voor dit onderzoek is de gemeente op zoek naar een groep vrijwilligers met kennis op het gebied van flora en fauna, die mee kunnen helpen de flora- en fauna in de gebieden in kaart te brengen. Het kan gaan om hobbyisten, maar ook om organisaties of verenigingen. Kenners van flora en fauna die geĂŻnteresseerd zijn om mee te werken aan dit onderzoek kunnen tot 1 oktober 2004 contact opnemen met de heer J.H. de Boer van het projectbureau van de gemeente Hengelo.

Geen gerelateerde pagina's