Gemeente Bergen op Zoom


Mariahoek langer dicht door omleggen hoofdwaterleiding

Op dit moment worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de riolering op de kruising van de Steenbergsestraat en de Lievevrouwestraat.

Onvoorziene maatregelen
Bij de werkzaamheden heeft men een hoofdwaterleiding aangetroffen die anders ligt dan verwacht. De waterleiding ligt boven op het riool. Omdat de rioolbuis vervangen wordt door een grotere buis, is er geen ruimte voor de hoofdwaterleidingsbuis en moet deze omgelegd worden. Essent moet hiervoor een aantal maatregelen treffen. Dit kan niet voor aanstaande maandag. Het gevolg hiervan is dat de weg open blijft liggen en afgezet wordt tot de werkzaamheden afgerond zijn.

Afsluiting waterleiding
Maandag is het noodzakelijk dat de waterleiding van woningen in de directe omgeving een aantal uren afgesloten wordt. Essent informeert de betrokkenen hierover.

De aangekondigde verkeersmaatregelen (eenrichtingverkeer Steenbergsestraat ri. Potterstraat/Bosstraat via Lievevrouwestraat) worden uitgesteld tot de werkzaamheden aan het kruispunt Steenbergsestraat/Lievevrouwestraat zijn afgerond. Tot die tijd kan de Grote Markt niet of moeilijk via de Fortuinstraat bereikt worden.

Het project reconstructie riolering Potterstraat / Lievevrouwestraat loopt door deze extra werkzaamheden ongeveer een week vertraging op.