Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 22 september 2004

(

Leiden - Kapper overloopt winkeldief
Een kapper aan de Haarlemmerstraat overliep op dinsdag 21 september rond 14.45 uur een 44-jarige man uit Leiden die in zijn kapperszaak een kassa aan het openen was. De kapper was boven aan het werk toen hij gestommel beneden in zijn zaak beneden hoorde. Hij ging op het geluid af en trof de man aan. De kapper belde de politie en hield de man vast. De politie hield de man aan, evenals een 44-jarige vrouw uit Leiden met wie hij was gekomen maar die inmiddels buiten was gaan staan. De politie verhoorde het tweetal waarbij van geen strafrechtelijk aandeel bleek van de vrouw. Tegen de man heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

Leiden - Fietsster negeert rood licht en wordt aangereden
Een fietsster uit Voorschoten waarvan de leeftijd op dit moment nog niet bekend is, negeerde op dinsdag 21 september rond 15.50 uur een rood verkeerslicht op de kruising Schuttersveld met het Stationsplein en de Rijnsburgerweg. Een automobilist stopte nog op tijd voor de hard rijdende fietsster. Een 2e automobilist een 27-jarige man uit Hellevoetsluis die naast het gestopte voertuig reed zag daardoor de fietsster niet en reed haar aan. De fietsster is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde dinsdagmiddag 21 september het rijbewijs in van een 62-jarige automobilist uit Leiden. De man reed rond 16.15 uur op de Voorschoterweg bij de verkeerslichten aan het Lammenschansplein lichtjes tegen een andere auto aan. Agenten zagen dit en controleerden daarop de man. Hij bleek gedronken te hebben waarna de agenten over gingen tot aanhouding van de man. De ademanalyse gaf een waarde aan van 1070 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Alphen a/d Rijn - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde woensdagnacht 22 september het rijbewijs in van een 27-jarige automobilist uit Ter Aar. Agenten zagen de man rond 02.15 uur hard door het centrum rijden en spraken hem daarop aan. Als snel werd duidelijk dat de man had gedronken. Hij werd daarop aangehouden en deed een ademanalyse aan het bureau. De uitslag daarvan was 570 ug/l (limiet 220 ug/l). Uit politieregistratie bleek dat het niet de eerste keer voor de man was. In 5 jaar tijd heeft hij nu voor de vierde keer een proces-verbaal gehad voor het rijden onder invloed.

Waddinxveen - Aanrijding
Een 30-jarige automobilist uit Waddinxveen reed op dinsdag 21 september rond 17.10 uur op de Kanaaldijk in op een voor hem gestopte auto bestuurd door een 78-jarige man uit Waddinxveen. De man uit Waddinxveen stopte voor het oranje licht van een verkeerslicht. Daar rekende de 30-jarige man waarschijnlijk niet op of zag dit te laat en reed hem aan. De 78-jarige man is met nekletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Twee bij hem in de auto zittende passagiers zijn eveneens met nekletsel overgebracht naar dit ziekenhuis. Van deze passagiers zijn op dit moment nog geen gegevens bekend.


Gouderak - Politie controleert draagplicht autogordel
De politie controleerde op dinsdag 21 september op de Dorpsstraat automobilisten op het dragen van autogordels en bromfietsen op de constructiesnelheid van hun voertuig. De controle werd gehouden tussen 08.00 en 10.00 uur. Acht automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, drie bromfietsers voor het opgevoerd hebben van hun voertuig en één bromfietser voor het niet dragen van een valhelm.

Schoonhoven - Politie controleert negeren verkeerslichten bij
wegwerkzaamheden
De politie controleerde op dinsdag 21 september op de N210 (C.G. Roosweg) automobilisten op hun gedrag bij tijdelijk vanwege wegwerkzaamheden geplaatste verkeerslichten. Er werd van 11.30 tot 13.00 uur gecontroleerd. Vier automobilisten kregen een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Eén automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Bergambacht - Politie bekeurt bromfietser met opgevoerde bromfiets
Een 16-jarige bromfietser uit Capelle aan den IJssel kreeg op dinsdagmiddag 21 september een bekeuring van 45 euro omdat hij reed op een opgevoerde bromfiets. De jongen werd op de Provincialeweg N210 gecontroleerd.

Schoonhoven - Politie verricht tijdens toezicht binnenstad aanhouding
De politie hield op dinsdag 21 september toezicht in de binnenstad. Met name werd gelet op het gedrag van (brom)fietsen in de Lopikerstraat, het rijden in strijd met een geslotenverklaring en het laden en lossen. Agenten schreven drie bekeuringen uit voor het negeren van een geslotenverklaring in combinatie met het laden en lossen. Een 55-jarige man uit Schoonhoven kon zich niet vinden in dit toezicht en vond het nodig om een agent voor 'hufter' uit te maken. De man werd daarop rond 14.05 uur op de Kerkstraat aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. De man is na zijn verhoor aan het bureau vertrokken met een dagvaarding om te verschijnen voor de Politierechter op 15 november a.s. Als hij 220 euro betaald hoeft hij zijn gang daarnaartoe niet te maken.


-------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --