De Unie


ING - CAO nog ver weg??

22 september 2004 - Al eerder dit jaar heeft De Unie haar voorstellenbrief voor een nieuwe CAO ingediend bij uw werkgever. Sindsdien is er helaas inhoudelijk nauwelijks iets gebeurd. Graag wil ik u informeren over de laatste actualiteiten.

Vakbonden en ING zijn in ieder geval een nieuw sociaal plan overeengekomen. Erg spannend was dit niet: beide partijen hadden wel ideeën over mogelijke wijzigingen, maar daar wilden we ruim de tijd voor nemen. Er is toen besloten om een nieuw sociaal plan te sluiten (looptijd 1 januari 2004 tot 1 januari 2005), maar inhoudelijk is er nauwelijks iets gewijzigd.

Voor de CAO geldt dit niet. De Unie is van mening dat decentraal (tussen bonden en werkgevers) afspraken gemaakt moeten worden, waarbij maatwerk centraal staat en de overheid zich niet al te inhoudelijk moet bemoeien met onze eigen wensen en verwachtingen. Ook in het verleden zijn we, samen met ING, goed in staat geweest met elkaar verantwoorde afspraken te maken. ING verschuilt zich op dit moment achter allerlei voorgenomen kabinetsmaatregelen, maar zou evengoed het voortouw kunnen nemen alvast wel goede afspraken kunnen maken. De voorgenomen ingreep in VUT en prepensioen, krijgt op zijn vroegst pas zijn beslag op 1 januari 2006.

Wij hebben al wel kennis kunnen nemen van een aantal opvattingen van ING als het gaat om de CAO (intranet 16 september 2004). Vreemd genoeg hebben vakbonden geen voorstellenbrief van ING ontvangen, sterker nog: in het laatste bericht van ING staat dat ze op dit moment niet in staat zijn voorstellen te formuleren. ING neemt echter al wel een voorschot op de onderhandelingen door te stellen dat discussie over de pensioenkosten gevoerd zal moeten worden. De Unie zal deze discussie niet uit de weg gaan, maar we gaan dan wel praten op basis van gelijkwaardigheid. Zoals ING de cijfers echter nu presenteert is een niet acceptabele simplificatie van de feiten. Het doet ook geen recht aan de uitkomsten van de gevoerde pensioenstudie.

Ook De Unie kan niet heen om de werkelijkheid van de kabinetsplannen. Het gaat te ver om alle plannen hier inhoudelijk te behandelen, maar ook voor ING-ers zal de impact gigantisch zijn. Om maar een aantal zaken te noemen:

* Overgangsregeling VUT: weg

* Een betaalbare prepensioenregeling: weg
* PC Privé: weg

* De helft van de ARBO-regels: weg

* Betaalbare en kwalitatief goede kinderopvang: weg
* Ontslagvergoeding (individuele vertrekregelingen of sociaal plan)
* Maximaal 12 maanden en volledige verrekening met WW-uitkering
* Vervolguitkering WW: weg

* Lastigere toetreding in WW

* Eigen huis opeten tot 55 jaar i.p.v. 50 jaar
* Aanvulling bij ziekte na 52 weken: weg

* Aanvulling ziektewet boven max. dagloon (bij ING vanaf ongeveer schaal 8): weg

* Tegemoetkoming ziektekosten: wordt lager
* Vergoeding zakelijk kilometers: is al lager.
* WAO: ingrepen dramatisch

Indien de kabinetsplannen onveranderd worden doorgevoerd, betekent dit dat we veel zaken moeten gaan repareren, als dat al mogelijk wordt gemaakt. In veel gevallen betekent het echter een achteruitgang die we niet kunnen repareren. Uiteraard zullen we ons uiterste best te doen de belangen van de leden zo optimaal mogelijk te behartigen maar het wordt geen eenvoudige klus.

Meer leden betekent echter meer draagvlak!
Op De Uniesite staat een uitgebreid overzicht van de kabinetsplannen, maar ook hoe De Unie hiertegen aankijkt en hoe zij de problematiek aan willen pakken. U vindt hier ook de nodige informatie over de vakbondsmanifestatie op 2 oktober in Amsterdam. En zeker zo belangrijk: mensen kunnen on line lid worden! meer informatie

Robert Schuurman
Bestuurder

woensdag, 22 september 2004